Doc.dr.sc. Alan Ivković, specijalist ortopedije

  Doc. Ivković dio je ortopedskog tima ortopeda u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, sa zavidnim znanstveno istraživačkim međunarodnim iskustvom u području regenerativne ortopedije.

  Ortopediju je specijalizirao 2007. na Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb, a osim završenog stupnja doktora znanosti, stječe i zvanje naslovnog docenta interdisciplinarnog područja biotehnologije u biomedicine.
  Među ostalom, Dr. Ivković vodi i predaje klegij „Regenerativna medicina i tkivni inženjering u ortopediji“ na odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Predavač je na više dodiplomskih i poslijediplomskih kolegija na Medicinskim fakultetima u Zagrebu i Splitu. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih članaka objavljenih u recenziranim časopisima, kao i poglavlja u raznim knjigama, udžbenicima i enciklopedijama.

  Dr. Ivković, kao dobitnik Fulbrightove stipendije, akademsku godinu 2007./2008. provodi u Centru za molekularnu ortopediju na Sveučilištu Harvard u Bostonu, SAD, gdje radi na translacijskim projektima primjene molekularnih metoda u regeneraciji i reparaciji koštanog i hrskavičnog tkiva. Dobitnik je više domaćih i međunarodnih stipendija i priznanja, a usavršava se u Bostonu, Chicagu, New Yorku, Amsterdamu, Freiburgu, Stolzalpama, kao i brojnim drugim europskim i američkim ustanovama.

  Dr. Ivković je aktivni član Ortopedskog istraživačkog društva, Američke akademije ortopedskih kirurga, Međunarodnog društva za reparaciju hrskavice, kao i Eurospkog društva za sportsku medicinu, artroskopiju i kirurgiju koljena. Član je hrvatskog poglavlja AO društva, te predavač i instruktor na AO tečajevima. Voditelj je hrvatskog dijela europskog projekta za regeneraciju hrskavice, a kao istraživač sudjeluje u brojnim domaćim i inozemnim znanstvenim projektima. Dr. Ivković je potpredsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog vaterpolskog saveza, te službeni liječnik seniorske reprezentacije.

  Uže područje interesa dr. Ivkovića uključuje ugradnju umjetnih zglobova, kirurgiju stopala, artroskopiju i sportsku medicinu, regenerativnu ortopediju i tkivni inženjering.