Eduard Rod, specijalist ortopedije

  Dr. Rod je iskusan ortoped u timu Specijalne Bolnice Sv. Katarina. Uže područje interesa su mu sportske ozljede kao i endoprotetika, kuka, koljena i ramena.
  Nakon diplomiranja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, specijalizaciju iz ortopedije završava 2003. na Klinici za ortopediju KBC Zagreb. Tijekom specijalacije provodi godinu dana u Klinici za ortopediju Lovran uz mentora prof dr Boris Nemeca, završava tečaj UZV dijagnostike sustava za kretanje, osnovni AO tečaj te prvu godinu stručnog poslijediplomskog studija.

  Dr. Rod se 1998. educira u Cybex centru u Švicarskoj nakon čega 10 godina vodi kabinet za Izokinetičku rahabilitaciju i dijagnostiku u OB Koprivnici.

  Nakon završetka specijalizacije radi u OB Koprivnica kao odjelni liječnik na ortopedskom odjelu. Za vrijeme svog rada u OB Koprivnica uspješno uvodi veliki broj novih operacija i rehabilitacijskih protokola, ali i redovito pohađa međunarodne tečajeve, seminare i radionice prvenstveno iz područja artroskopskih operativnih tehnika te ugradnje totalnih endoproteza. Paralelno radi i kao ortoped u Domu zdravlja Križevci te vještači pri Centru za socijalnu skrb Koprivničko križevačke županije.

  Tijekom 2010. godine radi i u privatnoj ortopedskoj ambulanti ( TTS sportski centar , Varaždin).

  2011. godine upisuje poslijediplomski doktorski studij „Translacijska istraživanja u biomedicini“ na medicinskom fakultetu u Splitu.

  Aktivno se bavi nogometom, te od 1995. godine radi kao klupski liječnik u više sportskih klubova. Od 2002. godine pa sve do danas, voditelj je zdravstvenog tima – nogometnog kluba Slaven Belupo (službeni liječnik I hrvatske nogometne lige) te suradnik u liječničkom timu RK Podravka. Drži brojna predavanja iz sportske medicine za nogometne trenere u Nogometnoj Akademiji.