Osvježite i zategnite kožu lica, vrata i dekoltea bez uporabe igle i odlaska „pod nož“ uz pomoć potpuno neinvazivnih metoda koje radimo u Sv. Katarini.

Neinvazivne metode pomlađivanja kože postaju sve popularnije u dermatologiji zbog svoje visoke učinkovitosti bez uporabe igle ili odlaska „pod nož“, brzo vidljivih i dugotrajnih rezultata te minimalnih, gotovo nikakvih nuspojava i potrebe za oporavkom. HIFU-TOP tretmani, elektroporacija (neinvazivna mezoterapija), VELVET SKIN radiofrekventna terapija i frakcijska radiofrekvencija potpuno su neinvazivne metode pomlađivanja i zatezanja kože lice, vrata i dekoltea koje izvodimo u Sv. Katarini, a koje privlače sve veći broj ljudi koji žele na siguran i ujedno ugodan način osvježiti svoj izgled te tako ukloniti znakove starenja kože. U nastavku pročitajte više o svakoj od ove četiri neinvazivne estetske metode koje radimo u sklopu Centra za dermatologiju Sv. Katarine.

HIFU-TOP tretmani

Jedna od trenutno najpoznatijih neinvazivnih metoda za tretiranje opuštene kože lica, vrata i/ili dekoltea su HIFU tretmani (eng. High Intensity Focused Ultrasound) koji koriste najnoviju i najnapredniju tehnologiju (fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta) za ciljano stimuliranje proizvodnje kolagena i elastina u dubljim slojevima kože, dovodeći do pomlađivanja tkiva. Upravo zbog toga moguće je postići nevjerojatne rezultate već nakon jednog tretmana (koža je vidno zategnutija, sjajnija, poboljšanog tonusa i podignuta), dok svega četiri dolaska čine tretman kompletnim.

HIFU tretmani pogodni su za sve tipove kože i mogu se raditi tijekom cijele godine, a preporučuju se svim osobama od 30 i više godina. Pomoću ove metode mogu se tretirati razna stanja kože, a najčešće se koristi za:

  • uklanjanje i izglađivanje bora na čelu i oko očiju
  • uklanjanje i izglađivanje nazolabijalnih bora i linija
  • podizanje opuštene brade i obraza
  • smanjivanje i uklanjanje podbratka
  • ublažavanje i uklanjanje podočnjaka
  • eliminiranje akni i ožiljaka od akni
  • smanjenje pora
  • zatezanje i učvršćivanje opuštene i naborane kože lica, vrata i dekoltea

Ova neinvazivna metoda zamjenjuje kirurške tretmane, zbog čega se često naziva i nekirurškim liftingom, a njezina je učinkovitost potvrđena brojnim kliničkim ispitivanjima

HIFU-TOP tretmani.jpg

VELVET SKIN radiofrekventna terapija

Velvet Skin radiofrekventna terapija je još jedna efikasna metoda pomlađivanja koja koristi najnapredniju radiofrekvenciju - niskofrekventne elektromagnetske valove za zagrijavanje dubljih slojeva kože. Ovaj proces potiče proizvodnju kolagena, elastina i novih stanica, čime se učvršćuje i zateže koža, poboljšava njezina tekstura, smanjuju bore, sitne linije i hiperpigmentacije te uklanjanju akne i ožiljci od akni, vraćajući koži blistavost i volumen.

Ovom metodom može se tretirati velik broj stanja i problema s kožom na području lica, vrata i dekoltea, a pogodna je za sve tipove kože i kod žena i kod muškaraca od 25. godine pa nadalje. Riječ je o potpuno bezbolnoj i sigurnoj metodi koja učinkovito suzbija znakove starenja kože, a rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana (koža je vidno osvježena i pomlađena) te su dugotrajni.

Velvet Skin Intra Plus tretmani.JPG

Elektroporacija

Elektroporacija, poznata i kao mezoterapija bez igle (eng. no-needle mesotherapy) ili virtualna mezoterapija, suvremena je metoda i bezbolna alternativa klasičnoj mezoterapiji s iglom, a omogućuje transdermalni unos prirodnih aktivnih sastojaka duboko ispod kože s pomoću električnih impulsa. Njenom primjenom se hidratizira, hrani i osvježava koža, tretiraju upalni procesi na koži, nesavršenosti teksture kože i koža s nepravilnostima poput fleka, ožiljaka i pigmentacija na koži. Osim toga, ova metoda je učinkovita i za uklanjanje crvenila lica, proširenih kapilara i proširenih pora, bora oko usana i očiju, kao i tamnih krugova oko očiju.

Elektroporacija je idealna metoda za sve one koji žele pomladiti kožu bezbolno, bez uporabe igle, ali i za one sa zrelom kožom kojima je potrebna samo dubinska hidratacija. Upravo zbog toga što ne koristi mikroiglice, ova se metoda može primjenjivati na svim tipovima kože, pa čak i na jako osjetljivoj koži, a nakon njezine provedbe nema nuspojava niti potrebe za oporavkom.

Elektroporacija - neinvazivna mezoterapija.JPG

Frakcijska radiofrekvencija

Frakcijska radiofrekvencija je još jedna učinkovita metoda koja isporučuje toplinu direktno u dublje slojeve kože, potičući proizvodnju kolagena i elastina, a vanjski sloj kože pritom ostaje netaknut. To rezultira zatezanjem i pomlađivanjem kože uz poboljšanje metabolizma i ubrzanu regeneraciju kože.

Ova metodo ima široku primjenu, a najčešće se koristi za smanjivanje i zaglađivanje bora, zatezanje opuštene kože, poboljšanje teksture i tonusa kože te za smanjivanje hiperpigmentacija i ožiljaka od akni na koži. Rezultati su, kao i kod drugih metoda, vidljivi već nakon prvog tretmana te su dugotrajni i postojani.

Zaključak

Sve metode spomenute u ovom tekstu su neinvazivne, sigurne, ugodne i, ono što je najvažnije, vrlo učinkovite, a rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana i postojani. Kao potpuno neinvazivne metode, predstavljaju učinkovitu alternativu kirurškim zahvatima te pružaju mogućnost pomlađivanja kože lica, vrata i dekoltea bez nuspojava i potrebe za oporavkom.

Zainteresirani ste za jednu od ovih neinvazivnih metoda pomlađivanja kože lice, vrata i/ili dekoltea?

Obratite se s povjerenjem u Centar za dermatologiju Sv. Katarine na broj telefona +385 1 2867 400 ili na email info@svkatarina.hr kako biste se savjetovali s našom dermatologinjom Snježanom Komadina, dr. med., specijalist dermatologije i venerologije te zajedno odabrali najprikladniju metodu za Vašu kožu, u skladu s individualnim potrebama, željama i ciljevima!

Pošaljite poruku: