Klinika za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku
Izbornik

Radiologija

Centar za radiološku dijagnostiku

Centar za radiologiju Specijalne bolnice Sv. Katarina najveći je takav privatni centar u Hrvatskoj I širem okruženju, koji koristi vrhunsku tehnologiju pomoću koje pruža niz radioloških dijagnostičkih postupaka. Pristup pacijentu je individualan, a odabir radiološkog pregleda ovisi o kliničkom stanju pacijenta.

Posebnost našeg Centra za radiologiju je pružanje najvišeg standarda usluge u području ranog otkrivanja različitih bolesti današnjice.

Naš Centar za radiologiju organiziran je sukladno najsuvremenijim standardima, a posebno educirani stručni timovi se bave dijagnostikom točno određenih organskih sustava, npr., mozga i kralježnice, kostiju i zglobova, abdomena i zdjelice, itd.

Bolnica Sv. Katarina opremljena je najsuvremenijim aparatom tvrtke Siemens - MAGNETOM Avanto, A Tim System, jačine magnetskog polja 1.5 T. Magnetom Avanto pruža posve novi svijet u prikazu visoke kvalitete slike uz mogućnost snimanja iznimno velikom brzinom. Uređaj za magnetsku rezonanciju u bolnici Sv.Katarina karakterizira jedinstvena kombinacija glavnog magneta i vodeće tehnologije gradijenata čineći ga prvim i jedinim MR uređajem te vrste u Hrvatskoj, a što zajedno s revolucionarnom tehnikom prikupljanja slike donosi neprocjenjivu korist u dijagnostici. Ovaj MR uređaj jedini je u regiji sa mogučnošću specifične dijagnostike ranog oštećenja hrskavice (dGEMRIC i T2 mapiranje).

Centar za radiologiju je opremljen sa jednim Philips Epiq 7 Premium Color Doppler ultrazvukom, te još tri ultrazvučna uređaja Philips Affiniti 70G sa Color Doppler tehnologijom koja omogućava prikaz protoka krvi u boji. Ovi ultrazvučni uređaji koji korištenjem nSIGHT tehnologije postižu optimalnu rezoluciju, dok PureWave izvedba sonde uniformnog kristala putem poboljšanog prodiranja ultrazvučnog signala omogućava beskompromisno oslikavanje najzahtjevnijih pacijenata. Osim tehničke superiornosti,koristi sveobuhvatan i neprikosnoven raspon kliničkih primjena poput oslikavanja uz kontrast, elastografiju, 3D/4D oslikavanje te naravno analizu protoka krvnih žila putem Doppler oslikavanja u boji.

Operacijske dvorane opremljene su digitalnim Philips Veradius fluoroskopom (C-lukom) s flat detektorom kojeg karakterizira slika veće rezolucije te boljeg kontrasta nego kod ostalih dosadašnji uređaja i to je jedini takav uređaj u Hrvatskoj.

Suradna ustanova Specijalne bolnice Sv. Katarina za djelatnost radiologije je privatna austrijska dijagnostička klinika »Diagnostikum« (Beč, Graz), a bolnica Sv. Katarina jedina je ustanova u Hrvatskoj koja je uključena u program Europskog društva muskuloskeletne radiologije za standardizaciju i primjenu jedinstvenih protokola MR pregleda.

Specijalna bolnica Sv. Katarina u suradnji s Općom bolnicom Zabok, svojim pacijentima osigurava usluge RTG-a.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića
Dogovorite pregled