Klinika za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku
Izbornik

GlycanAge® test

GlycanAge® test - TEST ODREĐIVANJA BIOLOŠKE DOBI

Tim vodećih svjetskih znanstvenika iz područja analize glikana, tijekom posljednjih 20 godina istraživao je proces starenja i čimbenike koji su ključni u tom procesu.

Nezdrav način života ključan je okidač za proces starenja jer pojačava upalne procese koji finalno dovode do razvoja bolesti. Kojom brzinom će upala napredovati i razviti se u neki oblik bolesti ovisi o individualnoj kombinaciji genskih i okolišnih faktora koju izražavamo u obliku biološke dobi.

Utvrđeno je da u glikanima na molekuli imunoglobulina G dolazi i do 10 godina prije pojave prvih simptoma bolesti, te su tako izvrsni markeri za rano otkrivanje povišenog faktora rizika za razvoj bolesti. Poznavanje točne biološke dobi omogućuje pojedincu da poduzme određene mjere koje će odgoditi ili potpuno spriječiti razvoj mnogobrojnih bolesti.

Razvoju GlycanAge® testa prethodila su brojna znanstvena istraživanja provedena na više od 60,000 ljudi, koja su pokazala da upravo glikani na imunoglobulinu G pružaju uvid u stvarno zdravstveno stanje organizma, tj. biološku dob. Visoka biološka dob povezana je s povišenim rizikom za razvoj velikog broja bolesti, kako upalnih i autoimunih, tako i dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i raka, pa GlycanAge® test nije dijagnostički test za specifičnu bolest, već patentirani test koji pokazuje opće stanje organizma.

Za pojedince koji posebnu pažnju posvećuju svojem zdravlju, GlycanAge® predstavlja veliki izazov obzirom da svi mi znamo svoju kronološku dob, ali koristeći najnoviju tehnologiju i znanost možemo saznati svoju biološku dob te poduzeti određene korake koji mogu imati izravan utjecaj na nju.

Jeste li znali da je oko 54% biološke dobi (na način kako to mjeri GlycanAge®) određeno genima, a ostalih 46% je pod utjecajem okoliša, kao što su način života i bolesti?

Zašto GlycanAge® test?

ZNANSTVENO UTEMELJEN 
Za analizu glikana IgG-a koristi se najnovija tehnologija, stoga pruža značajno veću točnost pri određivanju biološke dobi od bilo kojeg drugog biomarkera (poput duljine telomera).

VJERODOSTOJAN 
Razvio ga je međunarodni tim vodećih svjetskih znanstvenika iz područja analize glikana koji su proveli posljednjih 20 godina pomno istražujući proces starenja i glikobiologiju te objavili preko 100 recenziranih znanstvenih radova.

POUZDAN 
GlycanAge® test validiran je u znanstvenim studijama na uzorku od preko 60 000 ispitanika testiranih širom svijeta.

Kako se provodi GlycanAge test?

• Dogovorite termin u Specijalnoj bolnici “Sv. Katarina 
• Podvrgnite se uzimanju krvi, a koja će služiti kao materijal za analizu glikana 
• Saznajte koliko brzo starite te poduzmite korake koji mogu pozitivno utjecati i promijeniti smjer starenja
• Pokrenite svoju želju za promjenom životnog stila i promijenite svoju biološku dob

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića
Dogovorite pregled