COVID-19 obavijest - sigurnosne i higijenske mjere

Implantologija

Više o centru i uslugama pogledajte web stranici centra dentalne medicine

Što je dentalni implantat?

Dentalni implantati nadomještaju zube koji nedostaju. Implantat igra ulogu korijena zuba povezujući se s kosti (oseointegracija). Postaje trajni dio žvačnog sustava nakon postave krunice te pacijent ima osjećaj kao da ponovno ima svoje zube. U našoj ordinaciji radimo sa Straumann sustavom dentalnih implantata koji jamče kvalitetu i dugotrajnost te su najduže na tržištu i znanstveno je jedan od najbolje istraženih sustava.

Prednosti implantata

  • Fiksno rješenje – za razliku od mobilnih proteza, novi zub nad implantatom se ne pomiče i u potpunosti preuzima funkciju izgubljenog zuba i omogućava ispravnu žvačnu funkciju. Ono što je najvažnije ne bruse se susjedni zubi.
  • Trajnost – implantati mogu trajati dugovječno ukoliko pacijent njeguje pravilnu higijenu i redovito posjećuje stomatologa (kontrolni pregledi).
  • Bez boli i sigurnost –  naš tim stručnjaka s bogatim iskustvom obavlja sve zahvate odgovorno i stručno po najvećim kriterijima izvrsnosti, a samim time svi zahvati su sigurni i gotovo bez boli.
  • Povratak svakodnevnom stilu života – lijep i prirodan osmijeh svakom našem pacijentu vraćaju samopouzdanje i povratak svakodnevnoj rutini.
  • Poboljšano oralno zdravlje – Zubni implantat odgovoran je za ispravan položaj ostalih zubi unutar zubnog niza te ujedno sprječava njihovo daljnje pomicanje. Jednako tako implantat čuva kost od resorpcije.

Tko je kandidat?

Što kada Vam nedostaje jedan ili više zubi? Preduvjet za ugradnju implantata je zdravo zubno meso i održavanje zadovoljavajuće oralne higijene te odsustvo sistemskih oboljenja koja uvjetuju primjenu lijekova čija primjena  onemogućuje ugradnju dentalnih implantata je idealan kandidat za ugradnju zubnih implantata.

Prvi korak ugradnje dentalnih implantata je izraditi individualni plan terapije, za koji nam je potreban ortopan te najčešće i  CBCT regije u koju se ugrađuje implantat.

Tijek zahvata

Sam postupak ugradnje dentalnih implantata traje pola sata, radi se u lokalnoj anesteziji i oporavak pacijenta nakon operacije je brz. Postupak cijeljenja i povezivanja implantata s kosti traje od 6 do 12 tjedana, a nakon toga slijedi izrada krunica na implantatu.

U opskrbi implantata primjenjujemo najsuvremenije principe koji osiguravaju dugoročnu stabilnost kosti i mekih tkiva.

Dentalni implantati zahtijevaju jednaku brigu o higijeni kao i zubi. Vrlo je bitno redovno četkati zube, čistiti koncem i interdentalnim četkicama međuzubne prostore, ispirati usnu šupljinu antibakterijskim vodicama, te ići na redovne kontrole stomatologu kako se ne bi javila upala oko implantata-periimplantitis, koja rezultira gubitkom implantata.

Oporavak nakon zahvata

Nakon samog zahvata nelagoda i bol bi trebali biti minimalnog intenziteta. Moguće je lagano oticanje lica te manje krvarenje u području gdje je implantat ugrađen. Stomatolog će propisati potrebne lijekove za bolove. U razdoblju od pet do sedam dana nakon zahvata preporučljivo je jesti mekanu hranu.

All on 4 i all on 6

"All on four” označava četiri implantata, dok “all on six” označava šest implantata koji nose niz od 10 do 14 zuba, te nadomještaju zube u bezubog pacijenta.

Radi se o fiksnom protetskom nadomjestku (most na implantatima) koji ima ulogu rehabilitacije žvačnog sustava. Prednost ovog sustava je imedijatno opterećenje implantata, što znači da kroz 24 sata pacijent koji je bio bezub dobiva privremene zube, koji se nakon šest mjeseci zamjene trajnim zubima. Bitno je napomenuti da navedeni tip implanto-protetskog rješenja nije „zlatni standard za sve pacijente” kako se marketinški prikazuje i zahtjeva detaljan probir kandidata sto ga ne nudimo „svima i za sve” nego tek nakon detaljne analize vašeg problema.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
Politika privatnosti | Korištenje kolačića
Izbornik
Odabir jezika
Nazovite nas
0800 84 88