Ugradnja umjetnog kuka s prednjim pristupom

Kod određenog postotka populacije dolazi, zbog više razloga, do propadanja hrskavice u kuku te naknadne deformacije zgloba koji su praćeni jakim bolovima. Sve te promjene zovemo artroza ili artritis. Kad postoje ispunjeni kriteriji navedeno stanje se liječi ugradnjom endoproteze kuka (umjetnog kuka).

Da bi zahvat i oporavak bili uspješni nužno je obaviti odgovarajuću pripremu i odabir isključivo vrhunskih implantata koji se nalaze u vrhu međunarodnih registara ugrađenih endoproteza! Odlučujuće za dobar uspjeh zahvata i brz oporavak bolesnika je i odabir operativne tehnike!

Kod ugradnje umjetnog kuka direktni prednji pristup omogućuje izvođenje zahvata bez ikakvog oštećenja mišića koji imaju funkciju u kuku. Zahvaljujući tome pacijenti mogu opteretiti operirani kuk bez ograničenja, odmah poslije operacije. Ako se ugradi odgovarajući acetabulum (čašica), dozvoljene su i rotacije operiranog kuka bez posebnih ograničenja!

Štake se mogu odbaciti kad se izgubi strah kod hodanja. To znači da neki od bolesnika dođu na vađenje šavova bez štaka! Važno je napomenuti da se svi bolesnici mogu operirati navedenom tehnikom! Nema ograničenja u dobi, spolu, tjelesnoj težini niti visini!

Ovaj zahvat izvodi se isključivo u općoj anesteziji uz maksimalno opuštene mišiće.

To znači da je za zahvat nužna suradnja operatera i anesteziologa jer se, u protivnom, zahvat ne može dobro izvesti! I to je pravi primjer multidisciplinarnog medicinskog pristupa pacijentu!

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
Politika privatnosti | Korištenje kolačića