Klinika za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku

COVID-19 obavijest - sigurnosne i higijenske mjere

Klinika za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku

Opis postupka Lipogems

Pacijentu koji se tretira ovim postupkom u bolnici Sv. Katarina prvo se posebnim tehnikama magnetskom rezonancijom utvrđuje početno stanje zgloba, debljina hrskavice te razina ključnih biljega (kolagen tipa II i proteoglikani) koji oslikavaju rad hrskavicnih stanica (hondrocita), a slična mjerenja će se napraviti nekoliko mjeseci nakon aplikacije matičnih stanica.

Ukoliko ste kandidat za navedeni postupak, liječnik će aspirirati mali udio vašeg masnog tkiva, a prikupljeno masno tkivo obraditi će se u posebnom Lipogems sustavu koji sadrži sterilnu otopinu soli. Tijekom postupka mikro-fragmentacije, mast se ispire, procesuira u manje fragmente, pri kojem ostaju sve bitne stanične koponente koje potiču regenerativne procese, dok se stanične nečistoće kao što su krv, ostatci  stanica i ulja uklanjaju. Vaš liječnik će potom dobivenu smijesu mikrofragmentiranog masnog tkiva injektirati u Vaš zglob/zglobove, ili na neko drugo ciljano mijesto liječenja.

Dodatnu jednostavnost postupka čini primjena lokalne anestezije (ne morate se uspavati) te se postupak izvodi u vrlo kratkom vremenu (otprilike jedan sat). Vrijeme oporavka nakon postupka Lipogems je izuzetno brzo.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
Politika privatnosti | Korištenje kolačića
Izbornik
Odabir jezika
Nazovite nas
0800 84 88