Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc. dr. sc. Fabijan Čukelj, dr. med., specijalist opće kirurgije, ortopedije i traumatologije

Doc. dr. sc. Fabijan Čukelj, dr. med., specijalist opće kirurgije, ortopedije i traumatologije

Doc. dr.sc. Fabijan Čukelj, dr.med. u Specijalnu bolnicu Sv.Katarina se pridružuje kao afirmirani stručnjak u području ortopedije, traumatologije i sportske medicine s bogatim međunarodnim iskustvom.

Dr. Čukelj je diplomirao na Medicinskom fakultet u Zagrebu, nakon čega završava specijalizaciju iz opće kirurgije, a potom završava i specijalizaciju iz ortopedije i subspecijalizaciju iz traumatologije u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Lovranu.

Nakon položenog specijalističkog ispita odlazi u UAE gdje započinje svoje bogato međunarodno iskustvo. Zaposlio se kao opći kirurg na Klinici za ortopediju i traumatologiju bolnice Shaik Zayed Military Hospital u Abu Dhabiu. Također je u istom vremenu radio kao liječnik Nogometne reprezentacije UAE od 1996.-1997. na poziv slavnog hrvatskog trenera Tomislava Ivića.

Nakon povratka u Hrvatsku i rada u Općoj bolnici Knin i Specijalnoj bolnici Salus, našao je svoje mjesto kao specijalist opće kirurgije, subspecijalist traumatologije i specijalist ortopedije  na Klinici za kirurgiju,Odjel traumatologije u K.B.C Split gdje je prvi izveo neke operacije koje nakon toga postaju standardne metode u radu na lokomotornom sustavu(  artroskopija kuka, artroskopiju gornjeg nožnog zgloba ,artroskopske rekonstrukcije prednje ,rekonstrukciju stražnje ukrižene sveze itd) Istovremeno je radio kao  klupski liječnik HNK Hajduk Split i povremeno kao konzultant Hrvatske nacionalne nogometne reprezentacije, a 2015. i 2016. kratko i u NR Kini (2015. kao medicinski konzultatnt iz spoertske traumatologije za nogometni klu FC Guangzhou R&F , a 2016.u projektu kao medicinski konzultant  iz ortopedije i traumatoilogije za Beijing Oasis International Hospital). 2017.postaje zamjenik Klinike za Traumatologiju KBC Sestre Milosrdnice“ u Zagrebu.

Dr Čukelj danas predaje i voditelj je predmeta ortopedije  na Medicinskom fakultetu u Splitu te na fakultetu Zdravstvenih studija u Splitu

Autor je brojnih indeksiranih radova te član Hrvatskog društva za športsku traumatologiju i artroskopiju,Hrvatskog Udruženja Ortopeda i Traumatologa,hrvatskog Traumatološkog Društva,Hrvatskog ortopedskog društva,AO Trauma Društva,ESSKA-e,EFORT-a,ESTES-a,Zdravstvene komisije Hrvatskog Oolimpijskog odbora.

 Dobitnik je nagrade Međunarodnog Olimpijskog Komiteta za dosljednost u štovanju etičkih načela olimpijskog pokreta 1997.

Sudjeluje u nekoliko međunarodnih projekata od kojih su najinteresantniji projekti vezani za suradnju i izmjenjivanje rada i iskustava u NR Kini na polju ortopedije.

Primarni fokus rada Doc.dr.sc. Fabijana Čukelja : osteosinteza (ORIF) gornjih ekstremiteta, osteosinteza (ORIF) donjih ekstremiteta, proteze kuka, proteze koljena, artroskopija kuka, artroskopija koljena, artroskopija gležnja, rekonstrukcija ligamenta koljenog zgloba, ultrazvuk lokomotornog sustava, liječenje sportskih ozljeda, zbrinjavanje traumatiziranih i politraumatoloških bolesnika u hitnim slučajevima te liječenje sportskih ozljeda (konzervativni i kirurški tretman). Posebni naglasak u zadnjim godinama svog rada daje na personaliziranom pristupu svakom pacijentu, kako u odabiru implantata tako i uvođenjem i kombinacijom regenerativne medicine u liječenju ortopedsko-traumatoloških bolesnika.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Doc. dr. sc. Fabijan Čukelj

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba