Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc.dr.sc. Ivana Erceg Ivkošić

Doc.dr.sc. Ivana Erceg Ivkošić

specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke endokrinologije, humane reprodukcije i menopauzalne medicine

Doc. dr.sc. Ivana Erceg Ivkošić priključuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina 2018.g. Rođena je u listopadu 1973.g. u Splitu, Hrvatska. Diplomirala je u najkraćem mogućem roku na Medicinskom fakultetu u Splitu 1998.g., tada područnom studiju Sveučilišta u Zagrebu. Od 1998.g-2000.g. radi kao postdoktorand u Laboratoriju za genetiku i razvojnu biologiju Sveučilišta Connecticut u Sjedinjenim Američkim Državama (postdoctoral fellowship, University of Connecticut Health center, Department of Genetics and Developmental Biology, Farmington, Connecticut, USA), nakon čega završava Doktorski znanstveni studij Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu u trajanju od tri godine, smjer Klinička medicina. Sa rezultatima iz SAD-a 2011. brani doktorsku disertaciju pod naslovom “Analiza učinka transkripcijskih čimbenika Dlx5 i Msx2 na razvoj osteoblasta u b-AKE transgeničnih miševa” te stječe titulu doktor znanosti u području Biomedicine i zdravstva, polje Temeljne medicinske znanosti, grana Citologija, histologija i embriologija. Znanstveni je suradnik u znanstvenom području biomedicine i zdravstva-polje kliničke medicinske znanosti od 2013.g.

Specijalizaciju iz ginekologije i porodništva započinje 2003.g. na Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice «Sveti Duh» gdje radi do svibnja 2019.g. Završila je, još tijekom specijalizacije, poslijediplomski tečaj prve kategorije iz ultrazvuka, kolposkopije i endoskopske (laparoskopske i histeroskopske) kirurgije u ginekologiji. Kasnije se usavršava na brojnim domaćim i stranim stručnim i znanstvenim skupovima te tečajevima. Subspecijalist je humane reprodukcije. Od 2011. g. radi i u privatnoj “BetaPlus poliklinici za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu” u Zagrebu.

U Hrvatskoj je jedini licencirani Natural Family Planning Medical Consultant nakon završenog Creighton Model FertilityCare System i NaProTechnology programa u organizaciji Pope Paul VI Institute For The Study Of Human Reproduction u suradnji sa Creighton University, Omaha, Nebrasca, USA. Navedena edukacija je obavljena u Poljskoj (Varšava) 2012. i 2013.g., a akreditirana je od American Academy of Fertility Care Proffesionals, Blue Springs, MO 64014, USA.

Predavač je na poslijediplomskom tečaju prve kategorije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ultrazvuk u Ginekologiji i porodništvu Kliničke bolnice “Sveti Duh” do 2019.g. Sudjelovala je u dodiplomskoj nastavi iz ginekologije i porodništva Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u nastavnoj bazi Kliničke bolnice «Sveti Duh» do 2019.g. 2018.g. postaje docent iz znanstvenog područja Biomedicine i zdravstva, znanstvenog polja kliničke medicinske znanosti, znanstvene grane ginekologija, na Katedri za pedijatriju i ginekologiju s opstetricijom Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku  te od tada aktivno sudjeluje kao predavač u nastavi, tečajevima i svim drugim aktivnostima  navedenog fakulteta. Objavila je preko 50ak znanstvenih radova u domaćim i stranim znanstvenim časopisima od kojih je 16 citirano u CC (Current Contents) te je autor poglavlja u nekoliko knjiga (6) i čitavog niza objavljenih sažetaka, tj. kongresnih priopćenja (35). Sudjelovala je u nekoliko znanstvenih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu (10). Recenzent je za znanstvene časopise “Gene”, “Geburtshilfe und Frauenheilkunde”, “Acta Clinica Croatica” i stručne knjige iz područja ginekologije i genetike. Aktivno je sudjelovala na čitavom nizu domaćih i međunarodnih stručnih i znanstvenih skupova i tečajeva iz područja genetike i ginekologije, a također i u organizaciji mnogih. Član je svih relevantnih strukovnih i znanstvenih udruženja kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, a posebno je veseli što je član Upravnog odbora Hrvatskog društva za personaliziranu (preciznu) medicinu Hrvatskog liječničkog zbora. Uže područje interesa joj je neplodnost, ali i općenito, implementacija najnovijih genetskih otkrića u dijagnosticiranju, liječenju i poboljšanju cjelokupnog ženskog zdravlja s obzirom na izobrazbu i rad koji ima iz područja genetike i razvojne biologije. Veliki joj je izazov konačno i u Hrvatskoj koristiti konkretno i u svakodnevnom radu u kliničkoj praksi najnovija svjetska znanstvena dostignuća te kombinirati znanost i kliniku sad i ovdje.

Vrlo je aktivna u društvenoj zajednici i ima brojne različite interese u životu. Udata je i majka troje djece (2 sina i mala kćer).

Najdoktor recenzije pogledajte na: Doc. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Marija Opačak & Den Eror
Marija Opačak & Den Eror
Hrvatska

Za Specijalnu bolnicu Sv. Katarina imam samo riječi hvale. Medicinsko osoblje jako je ljubazno, a bolnica je opremljena najsuvremenijim tehnologijama te pacijentima daje mogućnost da na jednom mjestu obave više različitih pregleda i pretraga. Sve ovo, uz stručnu i dragu doc. dr. sc. Ivanu Erceg Ivkošić, specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke endokrinologije, humane reprodukcije i menopauzalne medicine, razlog je zašto sam se odlučila upravo za Sv. Katarinu. Dr. Erceg Ivkošić topla je, empatična osoba maksimalno profesionalna u svome poslu te bi ju preporučila svim ženama koje se ustručavaju javiti na ginekološki pregled. I moj partner Den, ponosni budući otac, također ima puno povjerenje u doktoricu, što meni jako puno znači budući da trenutno često izbiva od kuće jer je dio planinskog izazova „Seven Summits“ u kojem rijetki pojedinci osvajaju najviše vrhove sedam kontinenata, što još nije uspjelo niti jednom Hrvatu. Do sad ih je osvojio pet te sam zaista ponosna na njega, inače najmlađeg Hrvata koji se popeo na Mount Everest. S obzirom na navedeno, meni kao ženi i budućoj majci jako je važno da imam njegovo povjerenje u doktoricu i dok je odsutan, pa u svakom trenutku oboje možemo biti sigurni da sam u dobrim rukama, čak i kada nismo zajedno.

Na fotografiji: Pacijentica Marija Opačak i njezin partner Den Eror s doc. dr. sc. Ivanom Erceg Ivkošić, specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke endokrinologije, humane reprodukcije i menopauzalne medicine.

Više
Uspješni rezultati liječenja fistule uzrokovane Crohnovom bolešću - Dnevnik HRT-a
Doc. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić u emisiji "Zdravlje na kvadrat“ na temu postmenopauze
Doc. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić u emisiji "Zdravlje na kvadrat“ na temu trudnoće

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba