Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc.dr.sc. Ivana Erceg Ivkošić, specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke endokrinologije, humane reprodukcije i menopauzalne medicine

Doc.dr.sc. Ivana Erceg Ivkošić, specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke endokrinologije, humane reprodukcije i menopauzalne medicine

Doc. dr.sc. Ivana Erceg Ivkošić priključuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina 2018.g. Rođena je u listopadu 1973.g. u Splitu, Hrvatska. Diplomirala je u najkraćem mogućem roku na Medicinskom fakultetu u Splitu 1998.g., tada područnom studiju Sveučilišta u Zagrebu. Od 1998.g-2000.g. radi kao postdoktorand u Laboratoriju za genetiku i razvojnu biologiju Sveučilišta Connecticut u Sjedinjenim Američkim Državama (postdoctoral fellowship, University of Connecticut Health center, Department of Genetics and Developmental Biology, Farmington, Connecticut, USA), nakon čega završava Doktorski znanstveni studij Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu u trajanju od tri godine, smjer Klinička medicina. Sa rezultatima iz SAD-a 2011. brani doktorsku disertaciju pod naslovom “Analiza učinka transkripcijskih čimbenika Dlx5 i Msx2 na razvoj osteoblasta u b-AKE transgeničnih miševa” te stječe titulu doktor znanosti u području Biomedicine i zdravstva, polje Temeljne medicinske znanosti, grana Citologija, histologija i embriologija. Znanstveni je suradnik u znanstvenom području biomedicine i zdravstva-polje kliničke medicinske znanosti od 2013.g.

Specijalizaciju iz ginekologije i porodništva započinje 2003.g. na Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice «Sveti Duh» gdje radi do svibnja 2019.g. Završila je, još tijekom specijalizacije, poslijediplomski tečaj prve kategorije iz ultrazvuka, kolposkopije i endoskopske (laparoskopske i histeroskopske) kirurgije u ginekologiji. Kasnije se usavršava na brojnim domaćim i stranim stručnim i znanstvenim skupovima te tečajevima. Subspecijalist je humane reprodukcije. Od 2011. g. radi i u privatnoj “BetaPlus poliklinici za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu” u Zagrebu.

U Hrvatskoj je jedini licencirani Natural Family Planning Medical Consultant nakon završenog Creighton Model FertilityCare System i NaProTechnology programa u organizaciji Pope Paul VI Institute For The Study Of Human Reproduction u suradnji sa Creighton University, Omaha, Nebrasca, USA. Navedena edukacija je obavljena u Poljskoj (Varšava) 2012. i 2013.g., a akreditirana je od American Academy of Fertility Care Proffesionals, Blue Springs, MO 64014, USA.

Predavač je na poslijediplomskom tečaju prve kategorije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ultrazvuk u Ginekologiji i porodništvu Kliničke bolnice “Sveti Duh” do 2019.g. Sudjelovala je u dodiplomskoj nastavi iz ginekologije i porodništva Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u nastavnoj bazi Kliničke bolnice «Sveti Duh» do 2019.g. 2018.g. postaje docent iz znanstvenog područja Biomedicine i zdravstva, znanstvenog polja kliničke medicinske znanosti, znanstvene grane ginekologija, na Katedri za pedijatriju i ginekologiju s opstetricijom Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku  te od tada aktivno sudjeluje kao predavač u nastavi, tečajevima i svim drugim aktivnostima  navedenog fakulteta. Objavila je preko 50ak znanstvenih radova u domaćim i stranim znanstvenim časopisima od kojih je 16 citirano u CC (Current Contents) te je autor poglavlja u nekoliko knjiga (6) i čitavog niza objavljenih sažetaka, tj. kongresnih priopćenja (35). Sudjelovala je u nekoliko znanstvenih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu (10). Recenzent je za znanstvene časopise “Gene”, “Geburtshilfe und Frauenheilkunde”, “Acta Clinica Croatica” i stručne knjige iz područja ginekologije i genetike. Aktivno je sudjelovala na čitavom nizu domaćih i međunarodnih stručnih i znanstvenih skupova i tečajeva iz područja genetike i ginekologije, a također i u organizaciji mnogih. Član je svih relevantnih strukovnih i znanstvenih udruženja kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, a posebno je veseli što je član Upravnog odbora Hrvatskog društva za personaliziranu (preciznu) medicinu Hrvatskog liječničkog zbora. Uže područje interesa joj je neplodnost, ali i općenito, implementacija najnovijih genetskih otkrića u dijagnosticiranju, liječenju i poboljšanju cjelokupnog ženskog zdravlja s obzirom na izobrazbu i rad koji ima iz područja genetike i razvojne biologije. Veliki joj je izazov konačno i u Hrvatskoj koristiti konkretno i u svakodnevnom radu u kliničkoj praksi najnovija svjetska znanstvena dostignuća te kombinirati znanost i kliniku sad i ovdje.

Vrlo je aktivna u društvenoj zajednici i ima brojne različite interese u životu. Udata je i majka troje djece (2 sina i mala kćer).

Najdoktor recenzije pogledajte na: Doc. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba