Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc. dr. sc. Renata Huzjan Korunić, dr. med.

Doc. dr. sc. Renata Huzjan Korunić, dr. med.

specijalist radiologije, subspecijalist ultrazvuka

Renata Huzjan Korunić rođena je i odrasla u Zagrebu gdje završava osnovnu i srednju školu te Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirala s odličnim uspjehom 1997. godine. 

Od 1998. do 2001. godine radi kao znanstveni novak na Klinici za dječje bolesti Zagreb gdje završava edukacije za Color Doppler intrakranijske i ekstrakranijske cirkulacije te ultrazvuk u dijagnostici ranog oštećenja mozga.

Tijekom 2002.g. započinje specijalizaciju iz radiologije na KB „Dubrava“ te 2008.godine uspješno polaže specijalistički ispit. 2014.godine postaje subspecijalist iz užeg područja ultrazvuka. Od 2008. do kraja 2022.g zaposlena je kao specijalist radiologije na KB „Dubrava“gdje stječe veliko kliničko iskustvo rada s pacijentima te redovito sudjeluje u radu interdisciplinarnih timova.

Tijekom 2004./2005. Završava subspecijalističku edukaciju za radiologiju bolesti dojke na Memorial Sloan Kettering Centru u New Yorku. U studenom 2006. godine stječe akademski stupanj magistra znanosti, a u prosincu 2011.godine akademski stupanj doktora znanosti iz područja biomedicine i zdravstva na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2016. izabrana je u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docentice radiologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Kao predavač sudjelovala je na brojnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Također, više godina aktivno je  sudjelovala u nastavi preddiplomske i diplomske nastave studija medicine iz radiologije u nastavi radiologije za studente na engleskom jeziku, kao i u nastavi poslijediplomskih studija i tečajeva trajnog usavršavanja. Autor i koautor je više od 20 znanstvenih radova većinom citiranih u CC i SCI te je koautor u nekoliko poglavlja knjiga. Član je HLK, HRD, ESR i Hrvatskog društva za ultrazvuk u medicini i biologiji. 

Uža područja interesa uključuju radiološku dijagnostiku bolesti pluća, abdomena, zdjelice i bolesti dojke za što se usavršavala na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu.

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba