Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc.dr.sc. Rudolf Milanović, prim.dr.med. specijalist plastične kirurgije

Doc.dr.sc. Rudolf Milanović, prim.dr.med. specijalist plastične kirurgije

Doc.dr.sc. Rudolf Milanović, prim.dr.med., specijalist plastične kirurgije priključuje se Specijalnoj bolnici Sv. Katarina 2019. godine nakon dugogodišnjeg rada u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Nakon što je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu započinje specijalizaciju iz plastične i rekonstrukcijske kirurgije.

Tijekom rada u KB Dubrava na Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju  proveo je razna istraživanja kao što su: „Liječenje bolesnika s ozljedom perifernih živaca“, „Značaj biopsije sentinel limfnog čvora kod melanoma i karcinoma dojke“.

2008.godine, stekao je stručni naziv primarijus , 2011. obranio je doktorsku disertaciju pod naslovom: „Ekspresija gena za popravak krivo sparenih baza( MLH1 ) u stanicama duktalnog invazivnog tumora dojke” te stekao znanstveni naziv doktor medicinske znanosti. Također,  znanstveni je suradnik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2014. imenovan je u znanstveno-nastavno zvanje docenta na Sveučilištu Sjever. Započeo je ultrazvučnu dijagnostiku bolesti dojke, provodi rutinsko određivanje sentinel čvora kod melanoma i karcinoma dojke uporabom Th99  i intraoperativne gama probe.

Tijekom dosadašnjeg rada dodatno se educira iz svih područja plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije i sudjeluje kao predavač na mnogim skupovima, simpozijima, kongresima.

Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore gdje obnaša funkciju člana Časnog suda komore, Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju, Hrvatskog kirurškog društva, Hrvatskog društva sudskih vještaka, European Societes of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery i International Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery.

Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova u indeksiranim časopisima, kao i nekoliko poglavlja u stručnim knjigama i više kongresnih priopćenja.

Uže područje interesa je dijagnostika i liječenje bolesti dojke, tumora kože i mekih tkiva i bolesti  šake.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba