Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc.dr.sc. Rudolf Milanović, prim.dr.med.

Doc.dr.sc. Rudolf Milanović, prim.dr.med.

specijalist plastične kirurgije

Doc.dr.sc. Rudolf Milanović, prim.dr.med., specijalist plastične kirurgije priključuje se Specijalnoj bolnici Sv. Katarina 2019. godine nakon dugogodišnjeg rada u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Nakon što je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu započinje specijalizaciju iz plastične i rekonstrukcijske kirurgije.

Tijekom rada u KB Dubrava na Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju  proveo je razna istraživanja kao što su: „Liječenje bolesnika s ozljedom perifernih živaca“, „Značaj biopsije sentinel limfnog čvora kod melanoma i karcinoma dojke“.

2008.godine, stekao je stručni naziv primarijus , 2011. obranio je doktorsku disertaciju pod naslovom: „Ekspresija gena za popravak krivo sparenih baza( MLH1 ) u stanicama duktalnog invazivnog tumora dojke” te stekao znanstveni naziv doktor medicinske znanosti. Također,  znanstveni je suradnik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2014. imenovan je u znanstveno-nastavno zvanje docenta na Sveučilištu Sjever. Započeo je ultrazvučnu dijagnostiku bolesti dojke, provodi rutinsko određivanje sentinel čvora kod melanoma i karcinoma dojke uporabom Th99  i intraoperativne gama probe.

Tijekom dosadašnjeg rada dodatno se educira iz svih područja plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije i sudjeluje kao predavač na mnogim skupovima, simpozijima, kongresima.

Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore gdje obnaša funkciju člana Časnog suda komore, Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju, Hrvatskog kirurškog društva, Hrvatskog društva sudskih vještaka, European Societes of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery i International Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery.

Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova u indeksiranim časopisima, kao i nekoliko poglavlja u stručnim knjigama i više kongresnih priopćenja.

Uže područje interesa je dijagnostika i liječenje bolesti dojke, tumora kože i mekih tkiva i bolesti  šake.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba