Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc. dr. sc. Vjerislav Peterković, dr. med.

Doc. dr. sc. Vjerislav Peterković, dr. med.

specijalist neurokirurg

Medicinski fakultet  upisao je 1996. godine u Rijeci te diplomirao 2002. godine nakon čega odrađuje pripravnički staž u KBC Rijeka. 2004. godine  započinje specijalizaciju iz neurokirurgije za Klinički Bolnički Centar Zagreb. Specijalistički ispit polaže 2010. godine. U periodu od 01.03.2010. do 01.08.2010. godine odlazi na stručnu edukaciju iz područja  kirurgije lubanjske osnovice u International Neuroscience Institute u Hannoveru. 2013. godine sam doktorirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu s temom disertacije „Procjena učinka rane terapije deksametazonom na ishod domicilnog bakterijskog meningitisa u odraslih“.

Tijekom svog specijalističkog staža sudjeluje na brojnima tečajevima i kongresima spinalne neurokirugije s osvrtom na degenerativnu bolest vratne kralježnice. 

2014. godine izabran je u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika u znanstvenom području  biomedicine i zdravstva. 2016. godine u periodu od mjesec dana boravi u centru za endoskopsku kirurgiju lubanjske osnovice u Pittsburgu te cerebrovaskularnu neurokirurgiju.  2018. godine imenovan je u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent s temom nastupnog predavanja „Nanomedicina u neurokirurgiji“.

2019. godine također je imenovan voditeljom odjela za neurokirurške operacije.

Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog neurokirurškog društva, Hrvatskog društva za lubanjsku osnovicu, Europskog društva za lubanjsku osnovicu, EANS-a.

Kao autor i koautor objavio je ukupno 10 radova, od toga 7 radova u bazi Current Content, 1 rad u Pubmed-u, 2 rada u Scopus-u.

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba