Izbornik
Tim stručnjaka -> Izv. prof. dr. sc. Dinko Vidović, prim, dr. med.

Izv. prof. dr. sc. Dinko Vidović, prim, dr. med.

specijalist opće kirurgije, ortopedije i traumatologije

Medicinski fakultet završio je na Sveučilištu u Zagrebu 2002 godine. Specijalizaciju iz kirurgije završio je u Zagrebu na Klinici za kirurgiju Kliničke Bolnice „Sestre milosrdnice“ 2008. godine. Poslijediplomski studij „Biomedicina i zdravstvo“ upisao je 2007. godine, a 2011. godine obranio doktorsku disertaciju pod naslovom “Rani uvid u stabilnost djelomične endoproteze kuka periprotetičkom denzitometrijskom analizom gustoće kosti”. 2013. godine polaže ispit iz uže specijalnosti – traumatologija. Naziv primarijusa stekao je 2018. godine. Pročelnik je Zavoda za sportsku traumatologiju, Klinike za traumatologiju KBC „Sestre milosrdnice“.

Od 2010. radi na Katedri za kirurgiju, Stomatološkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Vijeće biomedicinskog područja Sveučilišta u Zagrebu 2017. izabire ga u znanstveno–nastavno zvanje docenta. Član je Odbora za nastavu i studente, Stomatološkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.

Za vrijeme stručnog usavršavanja boravio je u mnogim međunarodno priznatim institucijama poput Sveučilišnih bolnica u Strasbourgu, Beču i Regensburgu.

Tijekom svog rada bio je aktivan u prezentiranju i publiciranju znanstvenih radova. Autor je znanstvenih radova objavljenih u stranim i domaćim časopisima, od kojih je 14 indeksirano u Current Contents (CC) bazi te jednog poglavlja u sveučilišnom udžbeniku.

Sudjelovao je te predavao na brojnim domaćim i inozemnim kongresima i tečajevima. Bio je glavni organizator i predsjednik tečaja AO Trauma Course Basic principles of fracture management for ORP 2014. i 2018. godine tečaja osnova endoprotetike kuka i koljena, AORecon Course – Principles of Total Hip and Knee Arthroplasty održanog u Zagrebu 2017. godine.

Član je mnogih stručnih društva u području ortopedije i traumatologije poput EFORT (Europska federacija nacionalnih udruženja ortopeda i traumatologa), ESSKA (Europsko udruženje za sportsku traumatologiju, kirurgiju koljena i artroskopiju), AO Trauma Europe te Hrvatskog traumatološkog društva (HTD) čiji je od 2020. godine prvi dopredsjednik. Liječnik je košarkaškog kluba Cedevita.

Područja rada prof. Vidovića su sportska traumatologija i pacijenti s problematikom koljena, kuka i ramena.

U srpnju 2020. pridružuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Patricia Bentley Steele

SAD

Liječenje nestabilne patele
„Physica KR“ endoproteza - novi koncept u endoprotetici koljena

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba