Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof. dr. sc. Igor Borić, dr. med., primarijus, specijalist radiologije, ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina

Prof. dr. sc. Igor Borić, dr. med., primarijus, specijalist radiologije, ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina

Prof. dr. sc. Igor  Borić, dr. med., primarijus,  afirmirani  je stručnjak  u području muskuloskeletne radiologije s posebnim interesom za dijagnostiku sportskih ozljeda  te dijagnostiku oštećenja i regeneracije zglobne hrskavice i prvi u Hrvatskoj uvodi njeno biokemijsko oslikavanje magnetskom rezonancijom.

Nakon diplome na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, specijalizira  radiologiju u KBC Zagreb, magistrira, te  doktorira 2011. godine  s disertacijom  „Procjena i klasifikacija početnog oštećenja hrskavice koljena magnetskom rezonancijom“.

Dr. sc. Igor Borić profesor je radiologije na Katedri za radiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u  Rijeci, Splitu i Mostaru. Iskustvo kliničkog radiologa prof. dr. sc. Borić  stjeće kroz rad u Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, u Zavodu za dječju radiologiju Klinike za dječje bolesti u Zagrebu kao vršitelj dužnosti pročelnika Zavoda te kao voditelj Kliničke jedinice za muskuloskeletnu radiologiju Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu. Kao predavač sudjeluje u  više poslijediplomskih studija pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci: ortopedije, fizikalne medicine i rehabilitacije, zaštite majke i djeteta.

Kao predavač sudjelovao je na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima i tečajevima, autor  je više poglavlja u stručnim udžbenicima i knjigama te niza stručnih članaka u indeksiranim časopisima.

Član je zdravstvene komisije Hrvatskog olimpijskog odbora. Predsjednik je zdravstvene komisije Hrvatskog teniskog saveza te član zdravstvene komisije Hrvatskog skijaškog saveza, Hrvatskog nogometnog saveza te Hrvatskog rukometnog saveza. Kao voditelj zdravstvene službe i član hrvatske delegacije sudjeluje na ljetnim olimpijskim igrama u Pekingu 2008., Londonu 2012., te Tokiju 2021. godine, zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. i ljetnim  i zimskim olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2011. i Insbruku 2012. godine.

Aktivan je član Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva radiologa, Europskog društva radiologije i Europskog društva muskuloskeletne radiologije u kojem je obnašao dužnost predsjednika Subkomiteta za sportsku medicinu.

Član je edukacijskog komiteta Europskog društva muskuloskeletne radiologije, a bio je član Znanstvenog odbora i Subkomiteta muskuloskeletne radiologije Europskog kongresa radiologa 2008-2011. godine.

Oženjen je i otac je dva sina.

25.9.2014. godine postao  je ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Prof. dr. sc. Igor  Borić

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića
Dogovorite pregled