Izbornik
Tim stručnjaka -> Alen Juginović, dr.med

Alen Juginović, dr.med

Alen Juginović je liječnik koji je trenutačno zaposlen u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zagrebu u Hrvatskoj. Završio je Medicinski fakultet u Splitu u Hrvatskoj 2018. Godine. Tijekom perioda studiranja, bio je iznimno uključen u razne nacionalne i međunarodne projekte, kao i u poboljšavanje studentskog standarda suosnivanjem Sportske, Umjetničke i Znanstvene sekcije ten a brojne druge načine. Bio je u dva mandata predsjednik Studentskog zbora te je osnovao Sekciju za neuroznanost NeuroSplit koja tijekom godine organizira mnogo predavanja, radionica, humanitarnih i ostalih projekata.

Alen je sudjelovao u različitim znanstvenim festivalima te je držao mnogo javnih predavanja. Osnovao je te bio predsjednik organizacijskog odbora međunarodnog kongresa “Practical Knowledge for Students” u Splitu, koji je u tri godine okupio preko 1000 studenata i profesora iz 27 zemalja svijeta i 34 nacionalnosti, 2 dobitnika Nobelove nagrade, preko 160 radionica, predavanja i ostalih aktivnosti. Organizirao je mnogo humanitarnih koncerata s poznatim hrvatskim pjevačima. U 2019., bio je predsjednik organizacijskog odbora konferencije “Nobel Days” koje je okupila čak 4 dobitnika Nobelove nagrade. Pohađao je mnogo nacionalnih i međunarodnih konferencija te je bio član organizacijskog odbora ISABS konferencije 2019. koja je okupila 4 nobelovca. Sudjelovao je u dva “observership” programa u SAD-u (Milwaukee College of Medicine i Froedtert Hospital u Milwaukee, WI, SAD; MD Anderson Cancer Center u Houston, TX, SAD) te dobio dvije Rektorove nagrade.

Njegovo područje interesa je medicina spavanja, neurologija i neuroznanost te je publicirao članke u časopisima indeksiranim u CC-u. Od 2020. godine započinje poziciju kao „postdoctoral researcher“ u Laboratoriju za neurobiologiju na Sveučilištu Harvard, odnosno Harvard Medical School u Bostonu, MA, SAD. Niti jedna od ovih uspješnih priča ne bi bila moguća bez izuzetnog tima kolega, prijatelja i obitelji.

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba