Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr.med. Ana Dimova

Dr.med. Ana Dimova

specijalist opće kirurgije i subspecijalist digestivne/abdominalne kirurgije

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon godinu dana iskustva u izvanbolničkom sustavu hitne medicine, 2011.godine započinje kirurški put na KBC Zagreb, gdje je radila 9 godina te 2015. godine stekla zvanje specijaliste kirurga. 2019. godine je položila subspecijalistički ispit iz digestivne/abdominalne kirurgije.

Na KBC Zagreb je držala proktološku ambulantu gdje se - radi činjenice da su žene među abdominalnim kirurzima rijetke, a među proktolozima još rjeđe - spontano među pacijentima okuplja sve više žena koje, radi same prirode proktoloških tegoba, nalazi manje nelagode u suradnji s liječnicom ove specijalnosti. Tijekom specijalističkog usavršavanja u više navrata boravi kao gost istraživač u glavnoj bolnici Sveučilišta Harvard (MGH,Boston, Massachusetts) u transplantacijskom laboratoriju na pitanjima kimerizma transplantiranih životinjskih modela. Tijekom 2015. godine povremeno je zaposlena u privatnim kirurškim poliklinikama u UK (Macclesfield, Manchester, Gatwick, London), uz povremeni honorarni rad i u institucijama javnog zdravstva u UK (NHS). Redoviti je i nagrađivani gost i predavač na stručnim skupovima i kongresima abdominalne kirurgije i proktologije te koautor nekoliko međunarodnih prospektivnih studija iz područja hitnih kirurških stanja. Svake godine od 2017. proglašena je “Najdoktorom” po mišljenju pacijenata na portalu najdoktor.com.

Uže područje interesa joj je koloproktološka kirurgija s naglaskom na onkološku i uže proktološku patologiju. Ima bogato iskustvo u okvirima jednodnevne kirurgije u sklopu koje obavlja veliku većinu proktoloških i operacija ingvinalne/pupčane/epigastričn hernije.

Dr. med. Ana Dimova dio je tima Centra za minimalno invazivnu kirurgiju Specijalne bolnice Sv. Katarina od 2021. godine gdje sudjeluje u radu proktološke ambulante i kirurgije (pregledi, dijagnostika, liječenje i operativni zahvati).

Stalni je sudski vještak iz područja opće i abdominalne kirurgije.

Živi u Zagrebu, udana je i majka troje djece.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Dr. med. Ana Dimova

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Aplikacija matičnih stanica u proktologiji
Uspješni rezultati liječenja fistule uzrokovane Crohnovom bolešću - Dnevnik HRT-a
Hemoroidi – ne odgađajte pregled!
Liječenje hemoroidalne bolesti kod žena
Abdominalna kirurgija – operacija hernije ili kile

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba