Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr.med. Ana Dimova

Dr.med. Ana Dimova

specijalist opće kirurgije i subspecijalist digestivne/abdominalne kirurgije

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon godinu dana iskustva u izvanbolničkom sustavu hitne medicine, 2011.godine započinje kirurški put na KBC Zagreb, gdje je radila 9 godina te 2015. godine stekla zvanje specijaliste kirurga. 2019. godine je položila subspecijalistički ispit iz digestivne/abdominalne kirurgije.

Na KBC Zagreb je držala proktološku ambulantu gdje se - radi činjenice da su žene među abdominalnim kirurzima rijetke, a među proktolozima još rjeđe - spontano među pacijentima okuplja sve više žena koje, radi same prirode proktoloških tegoba, nalazi manje nelagode u suradnji s liječnicom ove specijalnosti. Tijekom specijalističkog usavršavanja u više navrata boravi kao gost istraživač u glavnoj bolnici Sveučilišta Harvard (MGH,Boston, Massachusetts) u transplantacijskom laboratoriju na pitanjima kimerizma transplantiranih životinjskih modela. Tijekom 2015. godine povremeno je zaposlena u privatnim kirurškim poliklinikama u UK (Macclesfield, Manchester, Gatwick, London), uz povremeni honorarni rad i u institucijama javnog zdravstva u UK (NHS). Redoviti je i nagrađivani gost i predavač na stručnim skupovima i kongresima abdominalne kirurgije i proktologije te koautor nekoliko međunarodnih prospektivnih studija iz područja hitnih kirurških stanja. Posljednjih 6 godina za redom proglašena je “Najdoktorom” po mišljenju pacijenata na portalu najdoktor.com.

Uže područje interesa joj je koloproktološka kirurgija s naglaskom na onkološku i uže proktološku patologiju. Ima bogato iskustvo u okvirima jednodnevne kirurgije u sklopu koje obavlja veliku većinu proktoloških i operacija ingvinalne/pupčane/epigastričn hernije.

Dr. med. Dimova dio je tima Centra za minimalno invazivnu kirurgiju Specijalne bolnice Sv. Katarina od 2021. godine gdje sudjeluje u radu proktološke ambulante i kirurgije (pregledi, dijagnostika, liječenje i operativni zahvati).

Stalni je sudski vještak iz područja opće i abdominalne kirurgije.

Živi u Zagrebu, udana je i majka troje djece.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Dr. med. Ana Dimova

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Marijana Čulin
Marijana Čulin
Laserska operacija fistule

Ovim putem htjela bi pohvaliti i zahvaliti se cijelom medicinskom osoblju bolnice Sv. Katarina, a ponajviše dr. med. Ani Dimovi, specijalist opće kirurgije i subspecijalist digestivne/abdominalne kirurgije koja se uhvatila u koštac s mojim problemom kojeg vučem još od 2015. godine. Naime, nakon dugog oklijevanja i straha od klasične invazivne operacije rektovaginalne fistule koja nastaje kao posljedica težeg stadija Chronove bolesti, surfanjem po internetu naišla sam na web stranicu Specijalne bolnice Sv. Katarina koja liječi fistule laserski i matičnim stanicama. Oba načina su me privukla i dala mi nadu da ću se konačno, nakon dugih 7 godina, riješiti apscesa. Hvala prekrasnoj dr. Dimovi koja me već pri prvom proktološkom pregledu oslobodila straha i traume od pregleda koji u meni čuči punih 7 godina. Iz osobnog iskustva mogu potvrditi koliko ženski spol odgađa ovakve preglede samo zbog nelagode i srama. Dr. Dimovi dajem čistu peticu, kao i cijeloj Bolnici u kojoj sam radila lasersku operaciju fistule te cijeli preoperativni i post-operativni proces. Usluga je na svjetskom nivou, toliko da sam u jednom trenutku pomislila da sanjam, jer usporedbom s mjesec dana liječenja u jednoj drugoj zdravstvenoj ustanovi, osjećaj je kao da živim u dva paralelna svijeta. Svakako svima preporučujem Specijalnu bolnicu Sv. Katarina i prekrasnu dr. Anu Dimovu.

Kod pacijentice je rađena laserska operacija fistule, a zahvat je izvela dr. med. Ana Dimova, specijalist opće kirurgije i subspecijalist digestivne/abdominalne kirurgije.

Više
Hemoroidi – ne odgađajte pregled!
Liječenje hemoroidalne bolesti kod žena
Abdominalna kirurgija – operacija hernije ili kile

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba