Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr.med. Ana Dimova

Dr.med. Ana Dimova

specijalist opće kirurgije i subspecijalist digestivne/abdominalne kirurgije

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon godinu dana iskustva u izvanbolničkom sustavu hitne medicine, 2011.godine započinje kirurški put na KBC Zagreb, gdje je radila 9 godina te 2015. godine stekla zvanje specijaliste kirurga. 2019. godine je položila subspecijalistički ispit iz digestivne/abdominalne kirurgije.

Na KBC Zagreb je držala proktološku ambulantu gdje se - radi činjenice da su žene među abdominalnim kirurzima rijetke, a među proktolozima još rjeđe - spontano među pacijentima okuplja sve više žena koje, radi same prirode proktoloških tegoba, nalazi manje nelagode u suradnji s liječnicom ove specijalnosti. Tijekom specijalističkog usavršavanja u više navrata boravi kao gost istraživač u glavnoj bolnici Sveučilišta Harvard (MGH,Boston, Massachusetts) u transplantacijskom laboratoriju na pitanjima kimerizma transplantiranih životinjskih modela. Tijekom 2015. godine povremeno je zaposlena u privatnim kirurškim poliklinikama u UK (Macclesfield, Manchester, Gatwick, London), uz povremeni honorarni rad i u institucijama javnog zdravstva u UK (NHS). Redoviti je i nagrađivani gost i predavač na stručnim skupovima i kongresima abdominalne kirurgije i proktologije te koautor nekoliko međunarodnih prospektivnih studija iz područja hitnih kirurških stanja. Posljednjih 6 godina za redom proglašena je “Najdoktorom” po mišljenju pacijenata na portalu najdoktor.com.

Uže područje interesa joj je koloproktološka kirurgija s naglaskom na onkološku i uže proktološku patologiju. Ima bogato iskustvo u okvirima jednodnevne kirurgije u sklopu koje obavlja veliku većinu proktoloških i operacija ingvinalne/pupčane/epigastričn hernije.

Dr. med. Dimova dio je tima Centra za minimalno invazivnu kirurgiju Specijalne bolnice Sv. Katarina od 2021. godine gdje sudjeluje u radu proktološke ambulante i kirurgije (pregledi, dijagnostika, liječenje i operativni zahvati).

Stalni je sudski vještak iz područja opće i abdominalne kirurgije.

Živi u Zagrebu, udana je i majka troje djece.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Dr. med. Ana Dimova

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Uspješni rezultati liječenja fistule uzrokovane Crohnovom bolešću - Dnevnik HRT-a
Hemoroidi – ne odgađajte pregled!
Liječenje hemoroidalne bolesti kod žena
Abdominalna kirurgija – operacija hernije ili kile

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba