Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. med. Gordana Matijević

Dr. med. Gordana Matijević

specijalist interne medicine uže specijalnosti iz kardiologije

Dr. med. Gordana Matijević, specijalist interne medicine uže specijalnosti iz kardiologije, diplomirala je na Medicinskom fakultetu Freie Universitaeta u Zapadnom Berlinu 1986. godine, gdje je radila i kao savjetnica u Arbeiterwohlfahrtu - Savjetovalištu za žene.

U veljači 1991. godine počinje raditi kao liječnica obiteljske medicine u Ambulanti Lovinac, a potom kao liječnica u pratnji specijalnih i policijskih postrojbi do 1992. Specijalizaciju iz interne medicine završila je u Zagrebu, Klinika Sestre milosrdnice, a subspecijalizaciju iz kardiologije kao i edukaciju iz područja ehokardiografije u Kliničkoj bolnici Dubrava. Osim ehokardiografije, zavšila je i doplersku ultrazvučnu dijagnostiku bolesti krvnih žila. Kliničko iskustvo stekla je radeći kao internista u Općoj bolnici Gospić, a od 2007. do 2017. radeći u Intenzivnoj jedinici Specijalne bolnice za plućne bolesti u Rockefellerovoj Zagreb, zadnje 2 godine kao voditeljica intenzivne jedinice.

Posebno područje interesa vezano uz rad na intenzivnoj je bilo kronično plućno srce, plućna hipertenzija i NIV (neinvazivna mehanička ventilacija). 2017/2018. godine završila je Tečaj iz osnova medicinske akupunkture te dobila diplomu Hrvatskog društva za akupunkturu

Član je Hrvatske liječničke komore, Europskog kardiološkog društva, Hrvatskog kardiološkog društva i Hrvatskog društva za akupunkturu.

Profesionalni interesi: ehokardiografija, farmakologija u kardiologiji, preventivna medicina, terapija boli akupunkturom.

Redovito sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima, edukacijskim tečajevima te programima trajnog usavršavanja te objavljuje stručne članke.

Timu Specijalne bolnice Sv. Katarina pridružuje se 2021. godine.

Važnost uloge stručnjaka iz Centra za pretilost Sv. Katarine u procesu mršavljenja

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba