Izbornik

Dr. med. Gordana Matijević, specijalist interne medicine uže specijalnosti iz kardiologije

Dr. med. Gordana Matijević, specijalist interne medicine uže specijalnosti iz kardiologije, diplomirala je na Medicinskom fakultetu Freie Universitaeta u Zapadnom Berlinu 1986. godine, gdje je radila i kao savjetnica u Arbeiterwohlfahrtu - Savjetovalištu za žene.

U veljači 1991. godine počinje raditi kao liječnica obiteljske medicine u Ambulanti Lovinac, a potom kao liječnica u pratnji specijalnih i policijskih postrojbi do 1992. Specijalizaciju iz interne medicine završila je u Zagrebu, Klinika Sestre milosrdnice, a subspecijalizaciju iz kardiologije kao i edukaciju iz područja ehokardiografije u Kliničkoj bolnici Dubrava. Osim ehokardiografije, zavšila je i doplersku ultrazvučnu dijagnostiku bolesti krvnih žila. Kliničko iskustvo stekla je radeći kao internista u Općoj bolnici Gospić, a od 2007. do 2017. radeći u Intenzivnoj jedinici Specijalne bolnice za plućne bolesti u Rockefellerovoj Zagreb, zadnje 2 godine kao voditeljica intenzivne jedinice.

Posebno područje interesa vezano uz rad na intenzivnoj je bilo kronično plućno srce, plućna hipertenzija i NIV (neinvazivna mehanička ventilacija). 2017/2018. godine završila je Tečaj iz osnova medicinske akupunkture te dobila diplomu Hrvatskog društva za akupunkturu

Član je Hrvatske liječničke komore, Europskog kardiološkog društva, Hrvatskog kardiološkog društva i Hrvatskog društva za akupunkturu.

Profesionalni interesi: ehokardiografija, farmakologija u kardiologiji, preventivna medicina, terapija boli akupunkturom.

Redovito sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima, edukacijskim tečajevima te programima trajnog usavršavanja te objavljuje stručne članke.

Timu Specijalne bolnice Sv. Katarina pridružuje se 2021. godine.

Blogovi koje je napisao naš doktor

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića
Dogovorite pregled