Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. sc. Branko Bogdanić, dr.med.

Dr. sc. Branko Bogdanić, dr.med.

specijalist opće kirurgije, subspecijalist abdominalne kirurgije

Dr.sc. Branko Bogdanić, dr.med. rođen je u Zagrebu 1981, gdje je završio XV gimnaziju (MIOC), a potom Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (2006). Pripravnički staž je odradio u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Sljedećih godinu dana radi u Institutu za antropologiju, pod nadzorom akademika Pavla Rudana.

Početkom 2009. god. započinje specijalizaciju iz opće kirurgije u KBC-u Zagreb i upisuje doktorski studij na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao je u srpnju 2013. god. s temom Analiza uporabe antimikrobnih lijekova i mikrobioloških nalaza kao metoda praćenja prevalencije bolničkih infekcija u kliničkoj bolnici. Krajem 2013. god. završava specijalizaciju iz opće kirurgije, te je stalno zaposlen u Zavodu za onkološku kirurgiju, KBC Zagreb. Znanstveno zvanje znanstveni suradnik stekao je 2014.god. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Subspecijalizaciju iz abdominalne/digestivne kirurgije završava 2018. god.

Koautor je Smjernica za transfuzijsko liječenje kirurških bolesnika KBC Zagreb. Predaje na više poslijediplomskih studija i poslijediplomskih tečaja stalnog medicinskog usavršavanja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je 7 znanstvenih i stručnih radova u međunarodnim, recenziranim časopisima, 2 poglavlja u knjigama, te preko 30 priopćenja na znanstvenim i stručnim kongresima. Član je Hrvatskog kirurškog društva, Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju, Hrvatskog društva za ubrzani oporavak nakon kirurškog zahvata (CRO_ERAS). Bio je predsjednik kongresnog odbora 7. hrvatskog kirurškog kongresa s međunarodnim sudjelovanjem. Od 2018.god. zamjenik je glavnog urednika u časopisu Acta Chirugica Croatica, službenog časopisa Hrvatskog kirurškog društva, Hvatskog društva za dječju kirurgiju i Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju. Timu Specijalne bolnice Sv. Katarina pridružuje se početkom 2020. godine.

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba