Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. sc. Danijela Žakić Milas

Dr. sc. Danijela Žakić Milas

specijalist kliničke psihologije

Dr. sc. Danijela Žakić Milas pridružuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina sredinom 2022. godine.

Diplomirala je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine. Potom upisuje specijalizaciju iz kliničke psihologije, koju i završava, te brani specijalističku radnju iz područja ispitivanja govora na temelju govornih uzoraka shizofrenih pacijenata. Doktorirala je pri istom odsjeku iz područja neurokognicije - oštećenja radnog pamćenja i izvrsnih/egzekutivnih funkcija bolesnika sa shizofrenijom i bipolarnim afektivnim poremećajem.

Od 1991. do danas radi u Klinici za psihijatriju „Vrapče“ te sada više godina na Zavodu za biologijsku psihijatriju i psihogerijatriju, koji je ujedno i Referentni centar za Alzheimerovu bolest.

Kao predavač vanjski suradnik predaje na Odsjeku za psihologiju Hrvatskih studija na više kolegija, kao i na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kolegiju "Psihijatrija" te na integriranom Studiju sestrinstva pri MEF-u na kolegiju "Psihologija sestrinstva". Kao predavač kontinuirano sudjeluje u poslijediplomskoj izobrazbi psihologa iz područja složene procjene ličnosti i neuropsihologijske dijagnostike.

Uže područje interesa su joj neurokognitivne procjene i diferencijalna dijagnostika MCI tipova poremećaja u širem smislu te velikog kognitivnog poremećaja - demencije, kao i kompleksnije neuropsihološke obrade. Osim navedenog, područje interesa predstavljaju i složene procjene ličnosti kako u usko kliničkom, tako i u forenzičko-kliničkom kontekstu kao zasebnom dijelu forenzičko- kliničke procjene.

Sudjelovala je kao predavač na vise domaćih i inozemnih kongresa. Bila je vještak Međunarodnog suda u Haagu za ratne zločine u zemljama bivše Jugoslavije, a u službi Republike Hrvatske.

Autor je više članaka i poglavlja u udžbenicima i stručnim knjigama iz područja psihijatrije starenja. Aktivno sudjeluje u nekoliko EU projekata vezanih uz različite aspekte demencije. Trenutno educira neformalne njegovatelje oko prepoznavanja znakova izgaranja ( "burnout"), koji neminovno zahvaća njegovatelje nakon određenog vremena kontinuirane skrbi za oboljele od demencije.

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba