Izbornik
Tim stručnjaka -> prim. dr. sc. Darko Perović, dr. med., specijalist kirurgije, subspecijalist traumatologije

prim. dr. sc. Darko Perović, dr. med., specijalist kirurgije, subspecijalist traumatologije

Dr. Perović u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina vodi multi-disciplinaran tim koji jedinstvenim kirurškim postupcima rješava različita bolna stanja kralješnice.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilšta u Zagrebu 1995. god. Stručni rad započinje u Klinici za traumatologiju Zagreb, gdje 2002. god. završava specijalizaciju opće kirurgije. Nastavlja rad u istoj ustanovi u Referentnom centru za kirurgiju kralježnice MZSS R Hrvatske do 2011. god. te se tijekom 15 godina osposobio za kirurško liječenje ozljeda, tumora, upala i degenerativnih bolesti kralježnice i aktivno sudjelovao na domaćim i međunarodnim kongresima pod mentorstvom prof. dr. sc. Gojka Buljata i prim. Zvonka Kejle. Dodatnu edukaciju iz područja kirurgije kralježnice stječe tijekom jednomjesečnih boravaka u Center for Spinal Disease Robert Jones and Agnes Hunt Orthopedic Distrinct Hospital, Oswestry, u lipnju 2004. god., te u Klinik fűr Unfall- und Wiederherstelungchirurgie, Katarinenhospital, Stuttgart, u veljači 2006. god. Pohađao je brojne tečajeve stručnog usavršavanja, a ističemo tečaje spinalne mikrokirurgije vratne i slabinske kralježnice u Spine Center, Schön Klinik Munich Harlaching, 2004; 2008; 2010. god. U području minimalno invazivnih operacija kralježnice dodatno se educira na kraćim boravcima u Klinikama u Baselu i Brusselu. Od 2008. god. zanima se za minimalno invazivne procedure kod bolnih stanja kralježnice te se usavršava i radi dijagnostičke i terapijske intervencije na kralježnici.

Uključen je u znanstveno istraživački rad u području ozljeda muskuloskeletnog i živčanog sustava, te je koautor u više radova objavljenih u međunarodno indeksiranim časopisima. Autor je poglavlja: Križobolja uzrokovana traumom, osteoporotskim frakturama ili tumorima u knjizi Križobolja. Ur.: Grazio S, Buljan D. Naklada Slap 2009.

Upisao je doktorski poslijediplomski studij Biomedicina i zdravstvo, te je u postupku izrade doktorske dizertacije. Predavač je na više poslijediplomskih tečajeva trajnog stručnog usavršavanja, te na izbornim predmetima Kralježnica u liječničkoj praksi, Sportska traumatologija i Prometni traumatizam za studente Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dr. Perović je član međunarodne organizacije spinalnih kirurga – AOSpine, te Hrvatskih stručnih udruga – Hrvatsko vertebrološko društvo (HVD), Hrvatsko udruženje ortopeda i traumatologa (HUOT), Hrvatsko kirurško društvo (HKD) i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDNZ).Dodatno se zanima za informatiku i medicinske baze podataka te je u Klinici za traumatologiju bio voditelj bolničkog informacijskog sustava od 2009. – 2011. god.

Osim informatike hobi mu je audio i video tehnika, a u slobodno vrijeme planinari s članovima obitelji. Oženjen je i otac troje djece.

Najdoktor recenzije pogledajte na: prim. dr. sc. Darko Perović

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba
Dogovorite pregled