Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. sc. Ivan Domazet, dr. med., specijalist neurokirurgije

Dr. sc. Ivan Domazet, dr. med., specijalist neurokirurgije

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine. Pripravnički staž odradio je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, a državni ispit položio je 2012. godine. Od 2012. do 2013. godine radio je kao znanstveni novak na Katedri za farmakologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz neurokirurgije, u Klinici za neurokirurgiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, započeo je 2013. godine, a završio 2019. godine, otkada radi kao specijalist neurokirurgije na istoj klinici. Završio je poslijediplomski studij „Biomedicina i zdravstvo“ na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te u svibnju 2019. obranio doktorsku disertaciju pod naslovom “Utjecaj ugradnje umjetnoga vratnoga intervertebralnoga diska na biomehaniku vratnoga dijela kralježnice” i stekao titulu doktora znanosti. Dio stručne edukacije tijekom specijalizacije, kao stipendist Svjetske federacije neurokirurških društava (WFNS), odnosno Europskoga društva za kralježnicu (EUROSPINE), obavio je u Department of Neurosurgery, NYU Langone Health, u New Yorku, SAD te u Universitätsklinik für Neurochirurgie Innsbruck, u Innsbrucku, Austrija. Nakon završene specijalizacije iz neurokirurgije, godinu dana proveo je na subspecijalističkom usavršavanju iz kompleksne kirurgije kralježnice (AO Spine Complex Spine Fellowship) u John Hunter Hospital, u Newcastleu, Australija te je jedini Hrvat s ovom vrstom završene edukacije.

Uže područje rada su mu kirurgija kralježnice i kirurgija perifernih živaca te je jedini neurokirurg u Hrvatskoj koji izvodi najsloženije operacije perifernih živaca i brahijalnog pleksusa. Završio je sve tečajeve Europskog udruženja neurokirurških društava (EANS) za specijalizante neurokirurgije te je završio sve EUROSPINE-ove tečajeve kirurgije kralježnice i posjeduje osnovnu i naprednu EUROSPINE diplomu. Završio je WFNS-ov tečaj kirurgije perifernih živaca. Dr. Domazet posjeduje odobrenje za rad kao neurokirurg u Hrvatskoj i u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Objavio je više znanstvenih i stručnih radova koji se indeksiraju u međunarodnim indeksnim publikacijama. Dr. Domazet je član Medicinske komisije Hrvatskog plivačkog saveza, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog neurokirurškog društva, Hrvatskog društva za lubanjsku osnovicu te EUROSPINE-a. Od 2018. do 2021. bio je član EUROSPINE Patient Line Committee-a.

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba