Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. sc. Martina Matovinović

Dr. sc. Martina Matovinović

specijalist interne medicine, subspecijalist endokrinologije i dijabetologije

Dr. sc. Martina Matovinović diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2003. godine. Nakon završetka studija postaje znanstveni novak Ministarstva znanosti i obrazovanja  na projektu "Nadomjesna terapija u bolesnika s tumorom hipofize" od 2004. godine. do 2007. godine u KBC Sestre milosrdnice. Subspecijalistički ispit iz endokrinologije i dijabetologije je položila 2017. godine. Znanstveno zvanje znanstvenog suradnika matičnog odbora MF Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva znanosti i obrazovanja RH stekla je 2016. godine, a potom 2022. godine postaje viši znanstveni suradnik.

Entuzijazam prema liječničkoj struci isprepleten je sa znanosti što se prevodi i na nastavnu aktivnost koju provodi na Katoličkom Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Aktivno je sudjelovala na većem broju stručnih i znanstvenih skupova, tečajeva, sastanaka, simpozija i kongresa u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovala je u nekoliko znanstveno istraživačkih projekata kao suradnik i kao voditelj. Član je niza stručnih društava, recenzent je međunarodnih i domaćih časopisa. Do sada je objavila više od 30 radova koji se citiraju u bibliografskim bazama, autor je više poglavlja u knjigama, aktivno sudjelovala na domaćim i međunarodnim skupovima kao aktivni sudionik uz preko 80 objavljenih sažetaka. Sudjeluje i u popularizaciji stručne i znanstvene djelatnosti kroz brojne medijske nastupe.

Područje znanstvenog i stručnog interesa je endokrinologija i dijabetologija u kome daje doprinos unapređenju struke i znanosti surađujući ne samo s ostalim medicinskim strukama nego i u interdisciplinarnim timovima s drugim znanstvenim institucijama. Poseban interes je pretilost i šećerna bolest tipa 2 s endokrinološke, genetske, epigenetske i mikrobiotske strane.

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba