Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. sc. Tomislav Bokun, dr. med.

Dr. sc. Tomislav Bokun, dr. med.

specijalist interne medicine, subspecijalist gastroenterologije

Dr.sc. Tomislav Bokun, dr.med., specijalist interne medicine i subspecijalist gastroenteorologije, diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu godine 2006., a na istom fakultetu je završio znanstveni poslijediplomski studij Biomedicina i zdravstvo te je u godini 2017. obranio doktorsku disertaciju iz ultrazvučne elastografije jetre. Kroz godinu dana radio je kao znanstveni novak na Imperial College London, UK, a stručno se usavršavao u prestižnom endoskopskom centru bolnice Gemelli u Rimu te u hepatološkom i ultrazvučnom centru u Hannoveru.

Zaposlen je u Zavodu za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu Klinike za unutarnje bolesti u Kliničkoj bolnici Dubrava. U svom kliničkom radu ponajviše se bavi endoskopskim metodama uključujući napredne resekcijske metode te endoskopskom retrogradnom kolangiopankreatografijom (ERCP) za koju je službeni edukator krovnog Europskog udruženja za gastrointestinalnu endoskopiju (ESGE). U ERCP je prvi u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe uveo lasersku litotripsiju tj. liječenje konkremenata u žučnim vodovima pod kontrolom kolangioskopije uz pomoć lasera. Također suvereno vlada svim ultrazvučnim modalitetima u gastroenterologiji uključujući kontrastni ultrazvuk i elastografske metode, koje su također područje njegovog znanstveno-istraživačkog interesa.

Autor je i koautor više znanstvenih i stručnih publikacija u međunarodno citiranim časopisima te je pozvani predavač na više domaćih i stranih skupova. Organizator je Adriatic ERCP Workshop, radionice koja se održava jednom godišnje te koja se bavi problematikom dijagnostike i liječenja bolesti pankreato-bilijarnog kanalnog sustava. Član je domaćih i međunarodnih stručnih društava iz područja gastroenterologije, endoskopije i ultrazvuka.

Sudjeluje u izvođenju nastave na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te u nastavi poslijediplomskog specijalističkog studija iz gastroenterologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

U periodu od 2013. do 2019. bio je predsjednik Sekcije mladih Hrvatskog gastroenterološkog društva, a u periodu od 2013. do 2016. aktivno je sudjelovao u radu tijela krovne europske gastroenterološke organizacije United European Gastroenterology.

Uspješni rezultati liječenja fistule uzrokovane Crohnovom bolešću - Dnevnik HRT-a

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba