Izbornik
Tim stručnjaka -> Mislav Malić, dr. med., specijalist otorinolaringolog

Mislav Malić, dr. med., specijalist otorinolaringolog

Dr. Mislav Malić pridružuje se timu Specijalne bolice Sv. Katarina početkom 2022. godine. 

Doktor Mislav Malić diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2013. godine, gdje je i nagrađen Dekanovom nagradom za najboljeg studenta završne godine studija. Pripravnički staž odradio je na Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju u KB Dubrava. Na Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a „Zagreb“ je 2015. godine započeo specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata. Dio specijalizacije odradio je na prestižnim Klinikama u Piacenzi i Veroni u Italiji. Specijalistički ispit iz otorinolaringologije polaže 2020. godine. Završio je stručni poslijediplomski studij iz otorinolaringologije, a polaznik je poslijediplomskog doktorskog studija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je u postupku pisanja doktorske disertacije.

Usavršavao se i aktivno sudjelovao na brojnim međunarodnim tečajevima i kongresima iz otorinolaringologije u Beču, Salzburgu, Dresdenu, Parizu, Milanu, Varšavi, Glasgowu i drugdje. Uže područje interesa mu je otologija, minimalno invazivna endoskopska kirurgija uha i nagluhosti, kirurgija baze lubanje uključujući kompleksne operacije tumora slušnog živca te plastično rekonstruktivna kirurgija glave i vrata. Pionir je endoskopske kirurgije uha u Hrvatskoj gdje je 2018. godine izveo prvi takav zahvat na ovim prostorima čime je započela nova era otologije u Hrvatskoj. Također, osnivač je i voditelj međunarodno priznatog tečaja iz endoskopske kirurgije uha koji je prvi put organiziran 2020. godine u Zagrebu.

Dobitnik je nagrade za akademsku izvrsnost, nagrade za najbolji prikaz slučaja te nagrade za najbolju kiruršku tehniku na tečaju iz otologije i kirurgije temporalne kosti od Američko austrijskog društva i Weill Cornell Sveučilišta iz New York-a 2021. godine. Aktivni je član Europskog društva za otologiju i neurootologiju, Europskog društva za kirurgiju baze lubanje, Svjetske organizacije za endoskopsku kirurgiju uha (IWGESS) i Hrvatskog društva za otorinolaringologiju. Autor je preko 10 znanstvenih radova u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima.
Najdoktor recenzije pogledajte na: Mislav Malić, dr. med.

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića
Dogovorite pregled