Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc. prim. dr. sc. Jelena Bošnjak

Doc. prim. dr. sc. Jelena Bošnjak

specijalist neurolog, subspecijalist epileptologije

Doc. prim. dr. sc. Jelena Bošnjak je diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2002. godine nakon čega je provela specijalizaciju iz neurologije na Klinici za neurologiju, KBC “Sestre milosrdnice” u Zagrebu. Od 2008. do 2015. godine je radila na Zavodu za kliničku neurofiziologiju i epilepsije, KBC “Sestre milosrdnice”. 2011. godine je postala doktor znanosti iz područja neurofiziologije (vidni evocirani potencijali). Od 2014. godine je viši znanstveni suradnik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Odlukom Ministarstva zdravstva 2020. godine postaje subspecijalist iz područja epileptologije te uz priznavanje naziva Primarijus. U studenom 2022. godine izabrana je u znanstveno - nastavno zvanje naslovnog docenta.

Kao predavač je sudjelovala na domaćim i međunarodnim kongresima, na poslijediplomskim tečajevima I. kategorije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te na dodiplomskoj nastavi  na Stomatološkom, Edukacijsko-rehabilitacijskom i Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za svoj znanstveni rad nagrađena je Rektorovom nagradom Sveučilišta u Zagrebu te nagradom društva United Kingdom Association of Alumni and Friends of Croatian Universities. Autor je više znanstvenih radova od kojih je osam indeksirano u bazi Current Contents. Autor je tri poglavlja u stručnim knjigama iz neurologije. Edukaciju iz elektromioneurografije je završila na Institutu za kliničku neurofiziologiju, Kliničkog bolničkog centra u Ljubljani u trajanju od 3 mjeseca, a iz područja epileptologije educirana je u sklopu progama Europskog društva za neurologiju EFNS u Christian Doppler Klinici u Salzburgu u trajanju od 2 mjeseca. Završila je online tečaj “Virtual Epilepsy Academy” iz elektroencefalografije u sklopu programa edukacije ILAE (International League Against Epilepsy). 2016. godine je završila tečaj akupunkture u organizaciji Hrvatskog društva za akupunkturu.

Aktivna je članica Hrvatske lige protiv epilepsije, Hrvatskog društva za neuroznanost, FENS (Federation of Neurological Societies), IBRO (International Brain Research Organization), Internacionalne lige protiv epilepsije (ILAE), Hrvatskog društva za neurovaskularne poremećaje, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog neurološkog društva te Hrvatskog društva za neuromišićne bolesti.

Timu Specijalne bolnice Sv. Katarina pridružuje se 2021. godine.

Neurologija u Sv. Katarini

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba