Izbornik
Tim stručnjaka -> Prim. dr. sc. Vedran Pažur, dr. med.

Prim. dr. sc. Vedran Pažur, dr. med.

uži specijalist vaskularne kirurgije

Nakon diplomiranja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2004. godine i odrađenog pripravničkog staža, radi kao liječnik u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. 2006. započinje specijalizaciju iz opće kirurgije u Kliničkoj bolnici Merkur, Zagreb. Godine 2010. polaže specijalistički ispit iz opće kirurgije, a nakon odrađene subspecijalizacije iz vaskularne kirurgije, 2013. godine polaže subspecijalistički ispit iz vaskularne kirurgije.

2018. brani tezu doktorske disertacije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te postaje doktor znanosti. 2021. godine izrabran je u zvanje znanstvenog suradnika Ministarstva znanosti.

Radi na Kliničkoj bolnici Merkur kao pročelnik zavoda za vaskularnu kirurgiju od 2019. godine. Također, glavni je istraživač u kliničkim istraživanjima novih terapeutskih metoda u KB Merkur.

Educira se u renomiranim inozemnim i domaćim centrima izvrsnosti iz područja kirurgije, hitne kirurgije, endovaskularne kirurgije, kroničnih rana i minimalno invazivne vaskularne kirurgije. Njegova područje interesa su: kirurgija aorte, karotidnih arterija, perifernih arterija i venskih bolesti.

Autor je i koautor više stručnih i znanstvenih radova u međunarodno indeksiranim znanstvenim časopisima te aktivno sudjeluje na brojnim domaćim i inozemnim kongresima i stručnim skupovima. Organizira multidisciplinarni vaskularni skup u Zagrebu.

Član je Hrvatskog kiruškog društva, Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju, Europskog društva vaskularnih i endovaskularnih kirurga, International Union of Angiology i drugih. Nastavnik je renomirane Akademije Europskog vaskularnog društva.

U svakodnevnom radu bavi se svim segmentima vaskularne kirurgije, a u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina područje interesa mu je suvremeno liječenje i prevencija svih vaskularnih patologija s naglaskom na personalizirani pristup svakom pacijentu.

U svojoj profesionalnoj karijeri bio je liječnik Kluba hokeja na ledu Medveščak i Hrvatske reprezentacije hokeja na ledu.

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba