Izbornik
Tim stručnjaka -> Prim. Savko Dobrota, dr. med., specijalist radiologije, subspecijalist intervencijske radiologije

Prim. Savko Dobrota, dr. med., specijalist radiologije, subspecijalist intervencijske radiologije

Prim. Savko Dobrota, dr. med. pridružuje se timu Centra za radiologiju i dijagnostiku Sv. Katarine sredinom 2022. godine.

Rođen je 22.09.1960. u Splitu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1988. godine.

Nakon završenog pripravničkog staža, radio je u Domu zdravlja u Splitu, a od 10.02.1992. do 30.04.1993. bio je liječnik u 141. brigadi OS RH. Od svibnja 1993. godine do travnja 1995. godine ponovno radi u Domu zdravlja Split. U svibnju 1995. dobio je zaposlenje u Domu zdravlja u Slavonskom Brodu, a u veljači 1996. godine započeo je specijalizaciju iz radiologije u Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević”. Veći dio specijalizantskog staža proveo je na Zavodu za radiologiju KBC “Sestre milosrdnice” u Zagrebu, gdje je 24.02.2000. i položio specijalistički ispit. Nakon položenog specijalističkog ispita radio je kao radiolog u OB Slavonski Brod.

Od lipnja 2002. godine radi kao spec. radiolog u KBC-u Zagreb na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju. 2010. položio je subspecijalistički ispit iz intervencijske radiologije, a 2021. stekao je naziv Primarijus.

U KBC-u Zagreb dio je Kliničke jedinice za intervencijsku radiologiju gdje vrši intervencije na perifernim krvnim žilama te obavlja kompletnu dijagnostiku vezanu za vaskularni sustav. Kada je potrebno, radi na Odjelu za abdominalnu i urogenitalnu radiologiju te na Odjelu za torakalnu radiologiju.

Njegovo područje rada u Sv. Katarini je ultrazvuk abdomena, štitnjače, testisa te color doppler krvnih žila.

U nekoliko navrata bio je na individualnoj edukaciji iz endovaskularnih intervencija na perifernim krvnim žilama u Hamburgu, Berlinu i Grazu. Autor je ili koautor više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u Europi i Hrvatskoj.

Član je Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ), Hrvatske liječničke komore (HLK) od samog početka, Hrvatskog društva radiologa (HDR), Europskog radiološkog društva (ESR), Sekcije za intervencijsku radiologiju HDR-a (sIRcro), HEVI-a (Hrvatska endovaskularna inicijativa) i Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe (CIRSE).

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba
Dogovorite pregled