Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof. dr. sc. Rajko Kušec, dr. med.

Prof. dr. sc. Rajko Kušec, dr. med.

specijalist interne medicine, subspecijalist hematologije

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist interne medicine je od 1990., a subspecijalist hematolog od 2003. godine.

Poslijediplomski studij iz Hematologije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Beču, gdje je i gostujući profesor. Obrazovanje u području genetike zloćudnih bolesti krvi stekao je na Sveučilištu u Oxfordu, gdje je radio u Nuffield Division of Clinical Laboratory Sciences (NDCLS) u grupi profesora Jamesa Wainscoata. Po povratku u Zagreb radio je u Institutu Ruđer Bošković te stekao doktorat znanosti 1998. godine.

Prof. dr. sc. Rajko Kušec redoviti je profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Od 2000. godine radi kao specijalist internist i subspecijalist hematolog u KB Merkur, a od 2005. do danas u Kliničkoj bolnici Dubrava u Klinici za unutarnje bolesti, Zavodu za hematologiju koji i vodi od studenog 2021. godine.

Predsjednik je Hrvatskog društva za hematologiju Hrvatskog liječničkog zbora. Član je više stručnih i znanstvenih društava, međunarodnih i nacionalnih (KROHEM, CEMPO, SWG MPN-EHA, EHOG) u kojima obnaša i vodeće funkcije.

Autor je 178 znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i stranim časopisima, citiranih više od 2200 puta.

Uz ukupnu problematiku bolesti krvnog sustava čovjeka, posebni interes i ekspertiza profesora Kušeca su bolesti krvi sa slikom citopenije (niske vrijednosti leukocita i trombocita, anemije) te bolesti grupe mijeloproliferacija (visoki eritrociti, trombociti i leukociti), genetičke podloge ovih bolesti i mogućnosti ciljanog liječenja.

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba