Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof. dr. sc. Vedran Uglešić

Prof. dr. sc. Vedran Uglešić

specijalist maksilofacijalne kirurgije, subspecijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata

Diplomirao je 1979. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Četiri godine  radio u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Maksimir. Maksilofacijalnu kirurgiju specijalizirao je u Zagrebu (KBC Zagreb) te položio specijalistički ispit 1990. godine. 1989. godine postaje asistent na Katedri za maksilofacijalnu kirurgiju Stomatološkog fakulteta u Zagrebu. 1990. je obranio magistarski rad na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

1991. – 1992. proveo na plastičnoj kirurgiji St. Lawrence Hospital, Chepstow, UK. Potom je završio tečaj mikrokirurgije u Norwich Hospital, London te iste godine i napredni tečaj plastične kirurgije lica u Cardiffu. 1995. godine osniva i postaje prvi voditelj odjela za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju lica Klinike za kirurgiju lica, čeljusti i usta KB Dubrava. 1995. obranio je doktorsku disertaciju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je promoviran u docentsko zvanje. 1998 godine postaje izvanredni profesor, a 2003. godine redovni profesor maksilofacijalne kirurgije. 2011. promoviran je u redovnog profesora u trajnom zvanju na Stomatološkom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Također, redovni je profesor maksilofacijalne kirurgije u Mostaru i na Stomatološkom fakultetu u Osijeku. Bio je predstojnik Klinike za kirurgiju lica, čeljusti i usta u periodu 2011. – 2016. te predsjednik Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju glave i vrata u periodu 2016. – 2018.

Školovao se iz područja plastične kirurgije u Royal London Hospital, London, UK, 1994.; Washington State University Hospital, Seattle, US, odjel otorinolaringologije, 1999. te na St. Johanns Spital, Landesklinik fur Mund, Kiefer und Gesichtschirurgie Krankenhouse, Salzburg, 1999. i 2005.

Prof. dr. sc. Vedran Uglešić hrvatski je član AO fondacije, Švicarska. Održao je brojna predavanja na stručnim poslijediplomskim i doktorskim studijima te kongresima maksilofacijalne kirurgije, plastične kirurgije i otorinolaringologije u Hrvatskoj. Od 1998. do 2018. godine održao je 25 pozvanih predavanja izvan Hrvatske.

Od 28.08.2021. njegovi radovi imali su 4131 čitatelja te 547 nezavisnih citata.

Poseban interes prof. dr. sc. Uglešić ima za estetsku i rekonstrukcijsku kirurgiju glave i vrata, deformitete kostiju lica te tumorsku kirurgiju glave i vrata.

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba