Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof. dr. sc. Vladimir Kovač, dr. med

Prof. dr. sc. Vladimir Kovač, dr. med

spec. ortopedije

Rođen je u Zagrebu gdje pohađa osnovnu i srednju školu.  Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisuje 1970. i završava 1975. godine. Nakon pripravničkog staža 1976. godine u Općoj bolnici u Mariboru, započinje specijalizaciju iz ortopedije. Godine 1981. započinje radni odnos u Klinici za ortopediju Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu. Specijalistički ispit iz ortopedije polaže 1982. godine u Klinici za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Godine 1984. godine brani magistarski rad, a 1988. godine brani doktorsku disertaciju. Iste godine u funkciji je pročelnika Dječjeg odjela Klinike za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Godine 1991. stječe naslov docenta. Od 1995. godine radi kao pročelnik Ortopedskog odjela Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu. Provodio je dodatnu edukaciju u obliku kraćih i dužih boravaka u eminentnim ortopedskim klinikama Europe - Instituto ortopedico Rizzoli, Italija; AO tečaj iz operativne stabilizacije kralješnice u Davosu,  Švicarska, zatim šestomjesečna edukacija iz kirurgije kralješnice u Bad Wildungenu, Njemačka. 1987.  godine  boravi u  Institutu Callot u  Francuskoj te u Centru za eksperimentalnu kirurgiju u Leeds - u, Velika Britanija. 1991. godine boravi kao gost predsjednika EAMDA-e u Ulmu, Njemačka te tijekom 1995. godine na tečaju kirurgije gornje vratne kralješnice u Baselu, Švicarska. 1997. godine na sastanku Američke akademije ortopedskih kirurga sudjelovao je na više instrukcijskih tečajeva. U srpnju 1998. godine na tečaju minimalno invazivne kirurgije kralješnice u Tutlingenu, Njemačka. U studenom 1999. godine boravi u Univerzitetskom centru u Utrechtu na odjelu za dječju ortopediju i spinalnu kirurgiju, a 1989. godine izabran je za Predsjednika Jugoslavenske grupe za proučavanje skolioza i kifoza pri JUOT-u. 1991. godine u svojstvu predsjednika Grupe organizira 12 bienalni simpozij o skoliozama i kifozama. 1999. godine organizira tečaj minimalno invazivne kirurgije kralješnice s međunarodnim sudjelovanjem u KB Dubrava. Tijekom 2000 godine suradnik je Ministarstva zdravstva RH u izradi kliničkih smjernica na temu križobolje. U studenom 2000. godine imenovan je stručnim konzultantom za područje vertebrologije na Klinici za koštanu kirurgiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Od 2003 godine nalazi se u znanstveno-nastavnom zvanju naslovnog izvanrednog profesora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a od 2004. godine radi u kumulativnom radnom odnosu i na Katedri za ortopediju Klinike za ortopediju Osijek.

2009. godine u suradnji s „Neuro France Implants“ razvija instrumentarij za prednju kirurgiju kralješnice (VKM: Vladimir Kovač-Moreau).

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Karla Colnar
Karla Colnar
Operacija skolioze

„Tijekom 2020. godine mi je dijagnosticirana skolioza, deformacija kralježnice. U to vrijeme stupanj skolioze je bio takav da je bilo potrebno liječenje nošenje ortoze. Nakon nekog vremena došlo je do pogoršanja usprkos liječenju ortozom te sam na preporuku svojeg ortopeda upućena na daljnje konzultacije. Preko poznanika smo moji roditelji ja čuli za prof. dr. sc. Vladimira Kovača kao najvećeg hrvatskog stručnjaka u liječenju dječjih skolioza i deformacija kralježnice. Prvi pregled smo obavili ubrzo nakon prvog kontakta s doktorom te nam je on preporučio operaciju. Prof. Kovač je bio iskren i objektivno nam je objasnio o kakvoj se operaciji radi i koji su rizici što nas se posebno dojmilo. Ubrzo nakon našeg razgovora, odlučili smo se na operaciju. Prof. Vladimir Kovač nam je preporučio liječenje u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina kao jednu od vrhunskih ustanova koja može preoperativnu pripremu i postoperativnu njegu te samu operaciju ostvariti na najvišem nivou. U bolnicu smo došli dan prije operacije i smjestili se u bolnički apartman koji je bio prostran i ugodan za boravak. Operativni zahvat je bio već drugi dan i gotovo u potpunosti bezbolan te sam već drugi dan nakon operacije sjedila, a treći dan već hodala. Nakon sedam dana sam otpuštena na kućno liječenje. Cjelokupno iskustvo je bilo iznad svih naših očekivanja. Sve to ne bi bilo moguće bez velikog iskustva, znanja i stručnosti prof. Vladimira Kovača te njegovog tima koji su operaciju obavili besprijekorno. Sama usluga od prvog pa do posljednjeg dana boravka u bolnici bila je na vrhunskom nivou. Posebno nas se dojmila briga i njega medicinskog osoblja 3. kata Specijalne bolnice te svih fizioterapeuta kojima možemo samo reći veliko neizmjerno hvala za sve. Posebno bismo zahvalili prof. dr. Vladimiru Kovaču na njegovoj brizi, pristupu pacijentu, profesionalnosti i stručnosti. Ujedno sve pohvale timu Specijalne bolnice Sv. Katarina na izrazitoj profesionalnoj usluzi, ljubaznosti, toplom pristupu i osmijehu koji su imali na svakom koraku. Iskreno želimo svima preporučiti Specijalnu bolnicu Sv. Katarina.“

Kod pacijentice je rađena operacija skolioze, a zahvat je izveo prof. dr. sc. Vladimir Kovač, dr. med,. spec. ortopedije.

Više

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba