Izbornik
Tim stručnjaka -> Stjepan Čota, dr. med.

Stjepan Čota, dr. med.

specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije

Rođen je u Đakovu gdje i završava svoje srednjoškolsko obrazovanje, a potom 2009. upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu koji završava u roku. Pripravnički staž obavlja u KBC-u Sestre milosrdnice te potom kraće vrijeme radi kao liječnik obiteljske medicine na području Đakova. Specijalizaciju iz fizikalne medicine i rehabilitacije za Kliniku za dječje bolesti Zagreb započinje početkom 2017., a svoj specijalistički staž obavlja u KBC-u Zagreb. Tijekom specijalističkog usavršavanja pohađa tečajeve usavršavanja iz muskulo-skeletnog ultrazvuka te fizijatrijske problematike dječje dobi. Nakon završetka poslijediplomskog specijalističkog studija i položenog specijalističkog ispita krajem 2021. godine, stalno je zaposlen u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Dodatno, 2019. godine upisuje poslijediplomski doktorski studij (smjer: Biomedicina i zdravstvo) pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temu učinkovitosti terapijskog ultrazvuka u liječenju kalcificirajućeg tendinitisa ramena.

Autor je više znanstvenih radova iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije i reumatologije. Član je Hrvatske liječničke Komore te Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu pri Hrvatskom liječnikom zboru.

Uže područje interesa: ortopedsko-traumatološka rehabilitacija djece, sindromi prenaprezanja dječje dobi, skolioze/kifoze te rehabilitacija reumatoloških bolesti u djece.

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba