Izbornik

11. ISABS konferencija službeno okončana

Najznačajniji znanstveni događaj godine svečano je zaključen u petak 21. lipnja

Najznačajniji znanstveni događaj godine „11th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine" (www.isabs.net), svečano je zaključen u petak 21. lipnja 2019.

Split kao grad domaćin bio je proteklog tjedna u fokusu svjetske javnosti. Svjetska znanstvena elita je upravo iz Splita u svijet poslala poruke o najnovijim znanstvenim i medicinskim postignućima iz personalizirane i regenerativne medicine te forenzične i antropologijske genetike.

Konferencija se održala od 17.-21. lipnja 2019. godine u Splitu, u organizaciji Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti (eng. ISABS), Specijalne bolnice Sv. Katarina i vodeće američke bolnice Mayo Clinic u suradnji s Američkom akademijom za forenzične znanosti.

U radu Konferencije je sudjelovalo preko 600 sudionika iz 45 zemalja diljem svijeta, među kojima i 4 dobitnika Nobelove nagrade.

U zaključnoj riječi, prof. dr. Dragan Primorac, osnivač i predsjednik ISABS-a, najavio je da će za dvije godine ISABS konferencija ponovno u Hrvatskoj okupiti najveće svjetske znanstvenike s temama koje će nas uvesti u 22. stoljeće, poput umjetne inteligencije u molekularnoj dijagnostici i liječenju, sukladno načelima personalizirane medicine.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba