Izbornik

13th ISABS Conference on Applied Genetics and Mayo Clinic Lectures in Translational Medicine

Jedan od najznačajnijih svjetskih znanstvenih događaja iz područja personalizirane medicine održat će se od 17. do 20. lipnja 2024. u Splitu.

Za manje od četiri mjeseca u Splitu, Specijalna bolnica Sv. Katarina, čuvena američka bolnica Mayo Clinic i International Society for Applied Biological Sciences (ISABS) organiziraju jedan od najznačajnijih svjetskih znanstvenih događaja iz područja personalizirane medicine „13th ISABS Conference on Applied Genetics and Mayo Clinic Lectures in Translational Medicine“, u čijem radu sudjeluje četvero dobitnika Nobelove nagrade.

Tijekom kongresa, najviše riječi će biti o novim dijagnostičkim metodama poput analize cijeloga genoma u svrhu prevencije i ciljanog liječenja niza bolesti, novim iskoracima u liječenju raka, pomacima u proizvodnji tkiva i organa, genskoj terapiji, farmakogenomici, umjetnoj inteligenciji u medicini, itd.

Predsjednik ISABS-a i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina, prof. dr. sc. Dragan Primorac istaknuo je: “Ovaj sjajan događaj koji će okupiti liječnike i znanstvenike iz cijeloga svijeta za cilj ima prikazati najnovije dijagnostičke i terapeutske iskorake u liječenju niza bolesti koristeći načela personalizirane medicine. Upravo ovaj koncept mi svakodnevno živimo u našoj bolnici, no posebno je značajno što će tijekom održavanja kongresa Hrvatska ponovno biti u centru pozornosti svjetske znanstvene zajednice”.

Više pročitajte na isabs.hr

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba