Izbornik

Doc. dr. sc. Damir Erceg, specijalist kliničke farmakologije s toksikologijom u Sv. Katarini

Našem timu pridružio se Doc. Dr. Sc. Erceg

Doc. dr .sc. Damir Erceg je specijalist kliničke farmakologije s toksikologijom. Priključuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina u ožujku 2019. Doc. dr. sc. Erceg je ujedno je i voditelj odjela za klinička ispitivanja Dječje bolnice Srebrnjak. Završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1990. U periodu od 1991.-1993. završio je poslijediplomski studij iz pretkliničke farmakologije i toksikologije, kada je i magistrirao.

Posjeduje 10-godišnje iskustvo rada u farmaceutskoj industriji. U periodu 1992.-2002. bio je zaposlen Plivi, tada vodećoj farmaceutskoj tvrtki u jugoistočnoj Europi, na poslovima pretkliničkih i kliničkih istraživanja razvoja lijekova, te farmakoviglinacije. Tijekom tog perioda završava poslijediplomski studij farmaceutske medicine 1996.-1998. organiziran u suradnji velškog farmaceutskog fakulteta u Cardiffu i britanskog udruženja liječnika farmaceutske industrije. Godine 2002. napušta Plivu i odlazi na specijelizaciju. Godine 2005. završava specijalizaciju kliničke farmakologije s toksikologijom.. Od 2006. godine zaposlen je u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

U periodu od 2007.-2010. godine, ravnatelj je i jedan od osnivača Hrvatske agencije za borbu protiv dopinga u sportu. Bio je član zdravstvenog tima hrvatskog rukometnog i odbojkaškog saveza, kao i član hrvatskog zdravstvenog tima na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Mediteranskim igrama u Pescari 2009. Za svoj doprinos u sportu i borbi protiv dopinga u sportu nagrađen je 2015. godine Državnom nagradom „dr. Franjo Bučar“. Godine 2012. obranio je doktorsku disertaciju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci iz područja kliničke farmakologije. Iste godine postaje voditelj odjela za klinička ispitivanje Dječje bolnice Srebrnjak.

Sudjeluje u brojnim kliničkim ispitivanjima kao istraživač ili glavni istraživač. Autor je većeg broja znanstvenih i stručnih radova u međunarodno citiranim časopisima, te poglavlja u sveučilišnim udžbenicima i knjigama.. Recenzent je za više inozemnih i domaćih časopisa. Pozvani je predavač većeg broja domaćih i međunarodnih stručnih skupova. Član je domaćih i međunarodnih stručnih društava iz područja farmakologije, kliničke farmakologije i kliničkih ispitivanja. Doc. Erceg sudjeluje u dodiplomskoj nastavi na Medicinskim fakultetima u Osijeku, Splitu i Zagrebu, Fakultetu dentalne medicine i zdravstva u Osijeku, na studiju sestrinstva na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, te na doktorskim studijima Medicinskih fakulteta u Osijeku i Zagrebu. Osoblju bolnice „Sv. Katarina“ pridružio se u ožujku 2019.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba