Izbornik

Doc. dr. sc. Fabijan Čukelj pridružio se timu stručnjaka Sv. Katarine

Doc.dr. Čukelj trenutno obnaša dužnost voditelja predmeta Ortopedija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Timu Specijalne bolnice Sv. Katarina pridružio se doc. dr.sc.Fabijan Čukelj, međunarodno priznat stručnjak s golemin iskustvom iz područja ortopedije, traumatologije i sportske medicine. Doc.dr. Čukelj trenutno obnaša dužnost voditelja predmeta Ortopedija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

O njegovom bogatom iskustvu iz područja sportske medicine i ortopedije najbolje govori podatak da je radio kao liječnik nogometne reprezentacije UAE (1996.-1997.) I to na poziv proslavljenog hrvatskog trenera Tomislava Ivića te kao višegodišnji konzultant Hrvatske nogometne reprezentacije. Kao liječnik HNK Hajduk Split napravio je goleme iskorake u prevenciji te zbrinjavanju sportskih ozlijeda, a zbog svog ugleda bio je i medicinski konzultatnt iz područja sportske traumatologije pri nogometnom klubu FC Guangzhou R&F iz Kine. Godinama je radio na Klinici za ortopediju i traumatologiju, bolnice Shaik Zayed Military Hospital u Abu Dhabiu te kao medicinski konzultant  iz ortopedije i traumatoilogije za Beijing Oasis International Hospital). Na Klinici za kirurgiju,Odjel traumatologije u KBC Split prvi izvodi niz zahvata koji nakon toga postaju standardni postupci (artroskopiju kuka, artroskopija gornjeg nožnog zgloba, artroskopske rekonstrukcije prednje te rekonstrukciju stražnje ukrižene sveze itd).

Autor je brojnih znanstvenih radova iz područja ortopedije, traumatologije i kirurgije, član je Hrvatskog društva za športsku traumatologiju i artroskopiju, Hrvatskog udruženja ortopeda i traumatologa, Hrvatskog traumatološkog društva, Hrvatskog ortopedskog društva, AO Trauma Društva, ESSKA-e, EFORT-a, ESTES-a, Zdravstvene komisije Hrvatskog Olimpijskog odbora. Dobitnik je nagrade Međunarodnog Olimpijskog Komiteta za dosljednost u štovanju etičkih načela olimpijskog pokreta 1997. Zadnjih godina, posebni naglasak daje na personaliziranom pristupu u liječenju svakog bolesnika, kako u odabiru implantata tako i uvođenjem i kombinacijom regenerativne medicine u liječenju ortopedsko-traumatoloških bolesnika

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba