Eva Pavić, mag.spec.dipl.ing. i Valentina Uroić, dipl. ing. nutr. u Sv. Katarini

Stručnjakinje za dijetoterapiju i nutricionizam pridužile su se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina
Eva Pavić, mag.spec.dipl.ing., sveučilišna specijalistica kvalitete i sigurnosti hrane
Priključuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina u ožujku 2019. godine. Također, voditeljica je Službe za prehranu i dijetetiku KBC-a Zagreb. Diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Magistrirala je 2010. godine te je trenutno na poslijediplomskom doktorskom studiju Nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Bila je dugogodišnja djelatnica Kliničke bolnice Dubrava, gdje je od 1995. do 2010. bila voditelj Odjela prehrane. 2010. Postaje Savjetnica ravnatelja za prehranu Kliničkog bolničkog centra Zagreb, a od 2011. godine rukovoditelj Službe za prehranu i dijetetiku čiju funkciju vrši i danas. Od 2001. godine stručni je suradnik praktične nastave na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, a od 2007. godine predavač te nositelj kolegija „Dijetetika“ na Katedri za prehranu i analitičke tehnike. Autorica je i koautorica nekoliko CC publikacija, poglavlja u udžbenicima iz područja nefrologije i dijabetologije te obrazovnih brošura na temu dijetoterapije i pravilne prehrane. Održala je više od 100 predavanja na znanstvenim skupovima i tečajevima trajnog usavršavanja. Član je radne skupine Službe za javnozdravstvenu gerontologiju - Referentnog centra Ministarstva zdravstva za zaštitu zdravlja starijih osoba, za izradu prehrambeno-gerontoloških normi/jelovnika u domovima za starije osobe i gerontološkim centrima. Bila je član radne skupine Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za razvoj prehrambenih smjernica, standarda i normativa za prehranu djece u vrtiću i za školsku djecu te radne skupine za razvoj HACCP smjernica u institucionalnim kuhinjama. Bila je voditeljica projekta Ministarstva zdravlja za izradu Standarda za prehranu bolesnika u bolnicama. Od 2018. predsjednica je Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara. Članica je Hrvatskog društva za dijabetes i bolesti metabolizma, Hrvatskog društva za aterosklerozu, Hrvatskog društva za kvalitetu i Udruge za pomoć obiteljima sa fenilketonurijom Hrvatske. Područje interesa uključuje upravljanje prehranom i dijetoterapiju.
Valentina Uroić, dipl.ing.nutr.
Priključuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina u ožujku 2019. Također, zaposlena je kao dijetetičar u Kliničkom bolničkom centru Zagreb u Službi za prehranu i dijetetiku. Diplomirala je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. zaposlena je kao dijetetičar u Kliničkom bolničkom centru Zagreb u Službi za prehranu i dijetetiku. Od 2015. Godine stručni je suradnik na Katedri za prehranu i analitičke tehnike na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Koautorica nekoliko publikacija, 4 poglavlja u udžbenicima iz područja nefrologije i dijabetologije te obrazovnih brošura na temu dijetoterapije i pravilne prehrane. Održala je više od 30 predavanja na znanstvenim skupovima i tečajevima trajnog usavršavanja. Član je radne skupine za zdravlje i kvalitetu života za izradu Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Završila je nekoliko stručnih edukacija iz područja prehrane te sigurnost i kvalitete hrane. Od 2018. godine tajnica je Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara. Član je Hrvatskog društva za kvalitetu, Hrvatskog društva za Aterosklerozu, Udruge za pomoć obiteljima sa fenilketonurijom Hrvatske te Society for the Study of Inborn Errors of Metabolism (SSIEM). Područje interesa uključuje dijetoterapiju.