Izbornik

Hajduk i Specijalna bolnica Sv. Katarina potpisali ugovor o suradnji

HNK Hajduk i Specijalna bolnica Sv. Katarina svečano su danas u Zagrebu, u prostorijama bolnice, potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji koji će igračima omogućiti pristup vrhunskoj dijagnostici, najboljim terapijsko-operacijskim postupcima i individualno pripremljenim rehabilitacijskim procesima.

Ugovor je u ime HNK Hajduk potpisao predsjednik Uprave Lukša Jakobušić, a u ime Specijalne bolnice Sv. Katarina predsjednik Upravnog vijeća bolnice prof. dr. sc. Dragan Primorac. Potpisivanju ugovora prisustvovali su članica Uprave HNK Hajduk Marinka Akrap, vratari Lovre Kalinić i Danijel Subašić te klupski liječnik Ante Turić. U ime bolnice potpisivanju su nazočili članica Upravnog vijeća bolnice Jadranka Primorac, doc. dr. sc. Damir Hudetz, predstojnik Klinike za ortopediju Specijalne bolnice Sv. Katarina, doc. dr. sc. Fabijan Čukelj i doc. dr. Dinko Vidović.

Specijalna bolnica Sv. Katarina, osnovana 2011. godine, najveća je multidisciplinarna privatna bolnica u Hrvatskoj, europski je centar izvrsnosti i surađuje s vodećim američkim i europskim zdravstvenim institucijama. Bolnica je europski predvodnik uvođenja cjelovitog koncepta personalizirane medicine u kliničku praksu, a koristeći najsuvremeniju tehnologiju omogućuje sportašima najbolju moguću dijagnostiku te operativne i dijagnostičke postupke. Specijalna bolnica Sv. Katarina nastavna je baza četiri medicinska fakulteta, među kojima i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a njeni stručnjaci primjenjuju sve dijagnostičke i terapeutske postupke koje poznaje moderna ortopedija i sportska medicina te su među prvima u Europi započeli s aplikacijom mikro-fragmentiranog masnog tkiva koje sadrže mezenhimalne matične stanice u svrhu liječenja osteoartritisa i regeneracije hrskavice.

- Najbolji se uvijek vežu uz najbolje pa je i ova suradnja Hajduka sa Specijalnom bolnicom Sv. Katarina prirodna i logična. Poznata je veza obitelji Primorac sa Splitom i Hajdukom, ta veza je sada samo dodatno pojačana. Nadamo da ćemo zajedno i drugim klubovima u Dalmaciji, kao i HNK Hajduk, moći omogućiti pristup najboljoj mogućoj zdravstvenoj skrbi koju sportaši mogu dobiti - istaknuo je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

- Potpisivanjem Ugovora o suradnji između Specijalne bolnice Sv. Katarina i HNK Hajduk samo se formalizira već dugotrajna i uspješna suradnja Zdravstvene službe HNK Hajduk i stručnjaka Specijalne bolnice Sv. Katarina. Kao centar izvrsnosti, Sv. Katarina je i do sada bila na usluzi Hajduku u zahtjevnim dijagnostičkim i terapijskim postupcima, dok će ovaj sporazum dati novu dimenziju toj suradnji i podignuti razinu zdravstvene skrbi za naše igrače. S medicinske strane, osim stručne potpore i dostupnosti najnovijih dijagnostičkih i terapijskih metoda, raduje nas i mogućnost edukacije našeg kadra i suradnje na znanstvenim projektima koje provodi Sv. Katarina - dodao je voditelj Hajdukove zdravstvene službe dr. med. Ante Bandalović.

- Hajduk je jedan od simbola hrvatskog sporta i iznimno sam ponosan na našu suradnju koju je inicirao predsjednik Jakobušić sa svojim timom. Ciljevi Specijalne bolnice Sv. Katarina i Hajduka su identični - izvrsnost u svemu što radimo. Cijeli hrvatski sport mi je u srcu, već danas u našoj bolnici liječimo igrače svih hrvatskih nogometnih klubova, ali kao bivši pionir Hajduka u generaciji sjajnog trenera Sergeja Krešića, uvijek sam emotivno bio i ostao vezan za Hajduk, a zajedno sa svojim timom učinit ću sve kako bi igrači Hajduka imali najbolju moguću zdravstvenu skrb, što će im, naravno, biti preduvjet za postizanje vrhunskih rezultata – rekao je prof. dr. sc. Dragan Primorac.

Fotografije: Hajduk i Specijalna bolnica Sv. Katarina potpisali ugovor o suradnji:

Hajduk_Sudionici tiskovne konferencije.jpg

Sudionici tiskovne konferencije 2b.jpg


Iz medija:

Slobodna Dalmacija

Jutarnji list – Sportske novosti

24 sata

Dalmacija danas

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba