Izbornik

Indijska ministrica Meenakshi Lekhi u posjetu Specijalnoj bolnici Sv. Katarina

Ministrica vanjskih poslova i kulture Indije posjetila je Specijalnu bolnicu Sv. Katarinu, europski centar izvrsnosti za personaliziranu medicinu.

Državna ministrica vanjskih poslova i kulture Indije Meenakshi Lekhi u službenom je posjetu Republici Hrvatskoj, a danas je u pratnji najbližih suradnika i veleposlanika Raja Kumara Srivastave posjetila Specijalnu bolnicu Sv. Katarinu, europski centar izvrsnosti za personaliziranu medicinu. Tijekom posjete, mInistricu Lekhi je primio predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina prof. dr. Dragan Primorac i upoznao je s projektima analize cijelog genoma u kliničkoj praksi, liječenja osteoartritisa mezenhimnim matičnim stanicama, genetskim prediktivnim testovima, farmakogenomikom i drugim projektima putem kojih Specijalna bolnica Sv. Katarina ima svjetsku prepoznatljivost. Prof. dr. Primorac je istaknuo i sjajnu suradnju koju ima s indijskim znanstvenicima, posebice u području analize ljudskog genoma te u području forenzičnih znanosti.

Veleposlanik Srivastava je još jednom istaknuo da je prije nešto više od godinu dana, zbog posebnih zasluga u razvoju forenzičnih znanosti, prof. dr. Draganu Primorcu dodijeljeno počasno zvanje profesor emeritus Sveučilišta „National Forensic Science University“ u Indiji, kao prvom Europljaninu. Sveučilište je u sastavu Ministarstva unutarnjih poslova Indije, a odlukom indijskog parlamenta, Sveučilište je proglašeno institucijom od posebnog nacionalnog interesa te od strateške važnosti za Indiju.

Na kraju susreta ministrica Lekhi je pozvala prof. dr. Primorca u posjet Indiji kako bi s indijskim kolegama razmijenio iskustva, posebice u području analize ljudskog genoma.

Posjet indijske ministrice Meenakshi Lekhi Sv. Katarini
Indijska ministrica Meenakshi Lekhi, veleposlanik Raj Kumar Srivastava, najbliži suradnici i prof. dr. Dragan Primorac
Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba