Izbornik

Gđa Jadranka Primorac, članica Uprave "Sv. Katarine" na konferenciji "Hrvatska - meka europskog zdravstvenog turizma do 2027."

Uz ministra Cappellija, na panelu su sudjelovali, članica Uprave Sv. Katarine Jadranka Primorac, predsjednik Uprave i vlasnik klinike „Svjetlost" Nikica Gabrić, ravnatelj poliklinike „Radiochirurgia" Dragan Schwartz, predstavnik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo te ravnatelj specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice Marcel Medak.

Gđa. Jadranka Primorac tijekom rasprave na panelu je naglasila:

"Trenutna pozicija medicinskog turizma u našoj zemlji  je  takva da se ono temelji isključivo na pojedinačnim naporima privatnog sektora u probijanju tržišta. Na razini cijele države ta ponuda je još uvijek  sporadična, nedovoljno diverzificirana, neorganizirana i nedovoljno prepoznatljiva. Dakle, još uvijek nije kreiran jedan prepoznatljiv destinacijski lanac vrijednosti što bi trebao biti cilj. Ulogu države vidim u pozicioniranju Hrvatske kao destinacije medicinskog turizma, a to se zove branding. Branding je ono kako nas drugi doživljavaju i što misle o nama. Mi u Sv. Katarini smo svjesni svojih potencijala ali i svjesni smo činjenice da je naša zemlja nepoznata, zato smo angažirali svjetskog eksperta u branding g. Ilana Gevu kako bismo došli do odgovora na pitanja kako pozicionirati naš Brand koji se nalazi u HR i kako ga pozicionirati na međunarodnom tržištu. To je dugoročna i strateška suradnja i mi smo se odlučili biti predvodinici u tom procesu".
"Svaki posao koji ima intenciju biti dugoročan treba razviti brand, a to je proces, u tom procesu mi u privatnom sektoru smo ključni partner državi jer jedini imamo znanja i  kapaciteta  da pokrenemo medicinski turizam. Mi smo respektabilna snaga čije znanje i utjecaj treba iskorisiti upravo u promociji naše države kao destinacije medicinskog turizma. Imamo nekoliko sjajnih bolnica  koje rade svjetsku medicinu i  posluju po svjetskim standardima. Rast dodatnih prihoda u medicinskom turizmu svakako će pomoći oporavku naše ekonomije ali i u zadržavanju medicinskog kadra u državi, koji ja vidim kao najveću prijetnju razvoju medicinskog turizma u ovom trenutku."
 
Ministar Cappelli tom je prilikom istaknuo kako je zdravstveni turizam jedna od najbrže rastućih grana turizma te najavio niz promjena koje su ograničavale razvoj ove grane prethodnih godina. „U Hrvatskoj već postoji organizirani zdravstveni turizam iznimnog potencijala koji nas u Ministarstvu turizma, ali i Vladi potiče da budemo što aktivniji te olakšamo poslovanje svih dionika zdravstvenog turizma kroz izmjene zakona i poticanje investicija. U suradnji s Ministarstvom zdravstva u posljednjih smo osam mjeseci pokrenuli stvari koje se nisu dešavale zadnjih dvadeset godina. Ovim putem najavljujem izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu koje će olakšati poslovanje dionicima u turizmu", nadodao je ministar Cappelli.

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica partneri su ove prestižne konferencije u organizaciji Jutarnjeg lista kojoj su u fokusu Vladini prioriteti u području turizma, izazovi i perspektive hrvatskog zdravstvenog turizma i kapitalnih investicija u turizmu.

PDF članak

Privredni vjesnik PDF članak

Turistplus

Liječničke novine PDF članak


Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba
Dogovorite pregled