Izbornik

Specijalnoj bolnici "Sveta katarina" dodijeljena nagrada "The Leading Hospitals of the World"

Na svečanosti koja je 27. veljače 2014. godine organizirana u Berlinu Specijalnoj bolnici za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina svečano je uručena nagrada «The Leading Hospitals of the World» čime se hrvatska bolnica Sv. Katarina uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojoj je dodijeljena ova prestižna nagrada.

Nagrada se dodjeljuje bolnicama za njihovu izvrsnost u raznim područjima rada prvenstveno kvaliteti pružanja usluga, stručnost kadra i dr.

Predsjedniku Upravnog vijeća bolnice Sveta Katarina prof.dr. Draganu Primorcu nagradu je uručio Dr. Ferdinand Jeute, predsjednik organizacije “The Leading Hospitals of the World”.

Organizacija “The Leading Hospitals of the World” osnovana je kao međunarodna institucija najizvrsnijih bolnica iz Njemačke, Švicarske i Nizozemske, u što su se kasnije priključile bolnice iz Azije, Latinske Amerike, Bliskog istoka, jugoistočne Europe i Rusije. Bolnice kojima se dodjeljuje nagrada moraju poslovati u skladu s iznimno zahtjevnim kriterijima koji se svake godine moraju poboljšavati i unapređivati sukladno razvoju medicinske struke. Uz to, svaka se kandidirana bolnica u postupku evaluacije, uspoređuje s u tom trenutku najboljim bolnicama u svijetu iz područja djelatnosti kandidirane bolnice, čime ovo priznanje dobiva golem značaj. O važnosti nagrade svjedoči i činjenica da Njemačka, kao jedna od zemalja s najrazvijenijim zdravstvenim sustavom do sada ima svega nekoliko bolnica koje su primile ovu prestižu nagradu i to za područje kardiokirurgije «Evangelisches und Johanniter Klinikum Niederrhein gGmbH, Klinik für Herz und Gefäßchirurgie”, Duisburg; za kardiokirurgiju i transplataciju “Medizinische Hochschule Hannover, Klinik für Herz, Thorax, Transplantations und Gefäßchirurgie”, Hannover; za oftalmologiju “Sehkraft Augenzentrum Maus Köln, Laserchirurgie”, Köln i “Evangelisches und Johanniter Klinikum Niederrhein gGmbH, Klinik für Refraktive und Ophthalmochirurgie”, Duisburg; te za internu medicinu bolnica “Alexianer Krefeld GmbH Krankenhaus Maria-Hilf, Chirurgische Klinik – Klinik für Koloproktologie”, Krefeld.

Na tiskovnoj konferenciji također je potvrđeno da bolnica Sveta Katarina zajedno sa svojim Njemačkim partnerom Vitanas kreće s pružanjem svojih usluga na tržištu Europske Unije te je potpisan Ugovor kojim bolnica Sveta Katarina postala partner u organizaciji ovogodišnjeg vodećeg europskog skupa o zdravstvu «13. Europaischer Gesundheitskongress», koji se od 30.9.-1.10.2014 održava u Münchenu, pod predsjedanjem njemačkog senatora Ulf Finka.

Specijalna bolnica Sveta Katarina europski je centar izvrsnosti za suvremenu dijagnostiku, kirurgiju kralježnice s liječenjem boli (pain management), te sportsku medicinu s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom. Specifičnost bolnice leži u njezinom konceptu stručno-tehničke jedinstvenosti gdje se multidisciplinarnim pristupom omogućuje na jednome mjestu vrhunska dijagnostika, najbolji terapijsko-terapijski postupak i individualno pripremljena rehabilitacija.
Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba