Izbornik

Operacija kralježnice riješila me bolova jedva čekam povratak na led

Mathieu Carle, hokejaš koji je od prošlog ljeta značajno pojačanje Medveščaka,silno je želio pomoći Medvjedima u plasmanu u završnicu sezone. Nitko sretniji od njega jer je to klubu i uspjelo,unatoč oštrim bolovima iz križa duž lijeve noge koje je Carle osjećao. Od studenoga prošle godine bolovi su bili sve intenzivniji. Svemu je teže bilo na ledu. Fizikalna terapija i konzervativno liječenje dugoročno nisu riješili problem te je jedini izbor bila operacija. Nedavno je Mathieu Carle operiran u bolnici Sveta Katarina u Zaboku. I jako se dobro oporavlja.

– Osjećam se odlično, ne osjećam nikakve bolove i nadam se brzom oporavku, čak i bržem od onoga koji mi predviđaju. Naravno da mi je želja da se što prije vratim na led, to mi je kao sportašu najvažnije!
Još uvijek nisam potpuno opušten, što je i logično nakon operacije kralježnice, no iznenadilo me koliko se dobro osjećam, i to što mogu hodati i sjediti – kaže Mathieu Carle. U bolnici je proveo nekoliko dana, kaže, on je bio opušten,a osoblje je vrhunsko.

– Bio sam malo zabrinut prije operacije. Sportaš sam, i to u vrlo dinamičnom sportu, moje tijelo iznimno mi je važno, ali sve je proteklo u najboljem redu – kaže Carle. Igra na poziciji braniča. Nosi dres s brojem 72. I jedva čeka povrataku igru.

UKLONILI UZROK BOLI
Carlea je operirao dr. Darko Perović sa svojim timom u kojem je bio i doc.dr. Karlo Houra. Precizno su odstranjeni vezivno-hrskavični dijelovi diska koji su potiskivali živac i izazivali bol. Time je nestao mehanički razlog nastanka boli. Poslije zahvata Carle je imao tri tjedna za odmor, a potom mora na trotjedni program rehabilitacije. Prednost ovoga zahvata, ističu u bolnici Sveta Katarina, jest realno brz povratak svakodevnim obavezama. Igrač će rehabilitaciju jedno vrijeme nastaviti pod stručnim vodstvom specijalista i stručnjaka poliklinike Sv. Katarina u Zagrebu, a nakon toga će rehabilitaciju nastaviti u Kanadi kamo će ga pratiti njegova dugogodišnja djevojka Mary Lou Pare. Carle će izostati s leda do kraja sezone, a povratak prvim treninzima na suhom očekuje se kroz nekoliko tjedana.

BRZI OPORAVAK
Ova je metoda, ističu u bolnici, izabrana upravo i iz razloga što omogućuje brži oporavak, a Mathieu Carle će moći uspješno nastaviti svoju hokejašku karijeru. Za Medveščak je Carle dosad odigrao 36 utakmica upisao 4 gola i 13 asistencija (17 bodova) Od 4 gola dva su bila pobjednička, a jednog je postigao iz powerplaya. Po utakmici je u prosjeku proveo 24:25 minuta na ledu.
– Na Staru godinu pokušali smo Carleu pomoći transforaminalnom epiduralnom steroidnom injekcijom. Nakon nekoliko dana bolovi su se smanjili. Međutim, povratkom na treninge ponovno se pojavljivala bol u leđima i utrnulost duž lijeve noge.

NASTAVAK KARIJERE
Zatim je pokušano dodatno liječenje medikamentima kroz šest tjedana, ali su problemi ostali isti. Pojavom jačih bolova specijalisti bolnice Sv.Katarina odlučili su kako je operacija jedino rješenje, misleći pritom prvenstveno
na zdravlje i budućnost, sportsku karijeru samog igrača – kaže Ranko Vučinić, glasnogovornik kluba i dodaje: –
Specijalna bolnica Sv.Katarina višegodišnji je partner Medveščaka. Stručnjaci, specijalisti i osoblje bolnice brinu o igračima u svim medicinskim segmentima.

MEDICINSKI TIM
Liječnici bolnice ujedno su i članovi Medveščakova medicinskog tima koji predvodi upravo doc.dr.sc.Igor Borić,zamjenik ravnateljice bolnice.


Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba
Dogovorite pregled