Izbornik

Potpisan ugovor između specijalne bolnice Sv. Katarina i britanske grupacije Operations Abroad Worldwide u razvoju medicinskog turizma

Zabok, 11.04.2017 Britanska grupacija Operations Abroad Worldwide i Specijalna bolnica «Sv. Katarin» danas su u Zagrebu potpisali Ugovor o liječenju pacijenata, čime je hrvatsko zdravstvo učinilo značajan iskorak u razvoju medicinskog turizma.

Ugovor su potpisali ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarine doc.dr. Igor Borić te predsjednica uprave Operations Abroad Worldwide, Ruth Taylor. Svečanom događaju prisustvovali su Garry Cappelli, ministar turizma Republike Hrvatske, prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik upravnog vijeća bolnice Sv. Katarina te Jadranka Primorac, članica Upravnog vijeća bolnice

 

Ministar Garry Cappelli je posebno pohvalio izvrsnost u radu Specijalne bolnice Sv. Katarina te izvrsnost hrvatskih liječnika i njihovu međunarodnu prepoznatljivost te istaknuo da ga čini ponosnim što danas prisustvuje događaju koji je Hrvatskoj otvorio potpuno nove mogućnosti jer osim turizma nudi i znanje. Prof.dr. Dragan Primorac «Prema procjenama ukupni prihodi koji se danas ostvaruju globalno iz područja medicinskog turizma premašuju  60 milijardi dolara, a prema procjenama za svega nekoliko godina taj broj će biti veći od  100 milijardi dolara. Hrvatsko zdravstvo ima sjajne stručnjake i definitivno ova grana gospodarstva mora biti prioritet i čini me sretnim što Vlada RH na tom području čini značajne iskorake». Tijekom potpisivanja ugovora gospođa Ruth Taylor je istaknula «Danas s posebnim zadovoljstvom potpisujem ugovor s Specijalnom bolnicom Sv. Katarina koja je Europski centar izvrsnosti u području svoga rada te želimo da bolnica postane naša glavna zdravstvena institucija u ovom dijelu Europe u kojoj će se građani Velike Britanije liječiti iz područja bolesti mišićno-skeletnog sustava ». Ravnatelj bolnice doc.dr. Igor Borić je zahvalio gospođi Taylor na povjerenju koje ima u medicinske stručnjake Specijalne bolnice Sv. Katarina,  dok je članica Upravnog vijeća bolnice Sv. Katarina Jadranka Primorac istaknula da ovakva suradnja daje posebnu prepoznatljivost ne samo Specijalnoj bolnici Sv. Katarina već i cijelom hrvatskom zdravstvu.

 

Operations Abroad Worldwide Ltd je vodeća britanska korporacija iz područja medicinskog turizma osnovana 1999. godine preko koje je više od  50.000 državljana Ujedinjenog Kraljevstva uspješno liječeno izvan matične države. Svi pacijenti koji su u program liječenja uključeni preko Operations Abroad Worldwide posjeduju „Total Care Package“ u koji ulaze kompletna dijagnostička obrada, njega, operacija, rehabilitacija kao i 12 mjeseci poslijeoperativnog osiguranja. Jedinstveni koncept personalizirane medicine kojeg provodi Specijalna bolnica Sv. Katarina bio je ključan u uspostavi suradnje između dvije organizacije.

 

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina u Zaboku europski je centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom. Bolnica je članica prestižne obitelji The Leading Hospitals of The World,  nastavna je baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci te Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Splitu. U lipnju 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sveta Katarina, proglasio je «Najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj». Tijekom 2016. Specijalna bolnica Sveta Katarina je osvojila status nacionalnog šampiona (National Champion for Republic of Croatia in The European Business Awards) u kategoriji odnos prema klijentima i kvalificirala se u finale gdje će se ove godine izabrati najbolja europska tvrtka u toj kategoriji. Specijalna bolnica Sv. Katarina nositeljica je i statusa “Superbrands 2016”.

IZ MEDIJA LINKOVI

narod.hr

zagorje.com

poslovni.hr

hlk.hr

jutarnji.hr

mint.hr

 

zagorje-international.hr

Poslovni dnevnik - pdf

Jutarnji list - pdf

Zagorje International – tiskani primjerak

Zagorski list – tiskani primjerak

Vecernji list - pdf

 

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba