Izbornik

Potpisan ugovor između Hrvatskog teakwondo saveza i specijalne bolnice Sv. Katarina

Ovim važnim Ugovorom, osigurava se sustavni pristup prevenciji, dijagnostici i liječenju hrvatskih taekwondo sportaša, a bolnica Sv. Katarina postaje službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza.

Poseban gost ceremonije potpisivanja bio je predsjednik Svjetske taekwondo federacije (WTF) prof.dr. Chungwon Choue. O snazi i utjecaju WTF-a, najbolje svjedoči podatak da je čak 206 država članica Svjetske tekvando federacije (WTF), te da više od 80 milijuna osoba širom svijeta trenira taekwondo. Uz prof.dr. Choue, svečanosti je nazočio i veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Park Won-sup, glavni tajnik Hrvatskog taekwondo saveza Ivan Radoš, predsjednik Upravnog vijeća bolnice prof.dr. Dragan Primorac,  predsjednik Hrvatskog Taekwondo saveza Anto Nobilo, te niz proslavljenih hrvatskih taekwondo sportašica i sportaša, osvajačica i osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, uključujući Ivu Radoš, Martinu Zubčić.
 
Hrvatski taekwondo savez je s osvojenom 51 medaljom sa europskih prvenstava (13 zlata, 13 srebra i 25 bronci), ali i sa 19 medalja sa svjetskih prvenstava (2 zlata, 5 srebra i 12 bronci), najtrofejniji savez olimpijskih sportova u sastavu Skupštine HOO-a po broju medalja s europskih i svjetskih prvenstava. Hrvatski tekvondaši su se vraćali s odličjima s posljednjih dvaju OI što je pošlo za rukom još samo atletičarima.
 
Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju «Sv.Katarina», europski je centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom, prvenstveno za dijagnostiku i liječenje mišićno-skeletnih oboljenja, sportskih ozljeda, bolesti kralježnice te akutnih i kroničnih bolnih stanja. Bolnica je nositelj certifikata “The Leading Hospitals of the World” čime se uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojoj je dodijeljena ova prestižna nagrada. Specijalna bolnica Sveta Katarina nastavna je baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta Sjever te Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Liječnici i znanstvenici bolnice Sv. Katarina intenzivno surađuju s jednom od vodećih američkih institucija za liječenje bolnih stanja «Caroline’s Pain Institute», najprestižnijim njemačkim bolnicama «Unfalkrankenhaus-Berlin» i «Regiomed Kliniken», genetskim laboratorijem «Genos», hrvatskim bolnicama KBC «Sestre Milosrdnice»,  KB «Sveti Duh», Klinikom za infektivne bolesti «Dr. Fran Mihaljević», KB «Dubrava» i Dječjom bolnicom «Srebrnjak».
 
U bolnici se godinama liječe vodeći svjetski sportaši s gotovo svih kontinenata, a znanstveni potencijal su prepoznali i Europska Komisija koja je bolnici nakon intenzivnog recenzentskog postupka, odobrila FP-7 projekt to u najvećem iznosu kojeg je dodijelila nekoj instituciji u Republici Hrvatskoj. Posebno značajnim držimo i suradnju s International Society of Applied Biological Sciences, u čijem radu sudjeluje četvero dobitnika Nobelove nagrade, preko koje Specijalna bolnica Sv. Katarina niz godina surađuje s čuvenom američkom Mayo Clinic, posebice u organizaciji znanstvenih skupova tijekom kojih se prezentiraju najnoviji dijagnostički i terapeutski postupci uključujući, molekularnu dijagnostiku, terapiju matičnim stanicama i regenerativnu medicinu.
Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba