Izbornik

Predstavljamo dr. sc. Danijelu Žakić Milas, specijalist kliničke psihologije

Dr. sc. Danijela Žakić Milas pridružuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina sredinom 2022. godine.

Diplomirala je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine. Potom upisuje specijalizaciju iz kliničke psihologije, koju i završava, te brani specijalističku radnju iz područja ispitivanja govora na temelju govornih uzoraka shizofrenih pacijenata. Doktorirala je pri istom odsjeku iz područja neurokognicije - oštećenja radnog pamćenja i izvrsnih/egzekutivnih funkcija bolesnika sa shizofrenijom i bipolarnim afektivnim poremećajem.

Kao predavač kontinuirano sudjeluje u poslijediplomskoj izobrazbi psihologa iz područja složene procjene ličnosti i neuropsihologijske dijagnostike.

Uže područje interesa su joj neurokognitivne procjene i diferencijalna dijagnostika MCI tipova poremećaja u širem smislu te velikog kognitivnog poremećaja - demencije, kao i kompleksnije neuropsihološke obrade. Osim navedenog, područje interesa predstavljaju i složene procjene ličnosti kako u usko kliničkom, tako i u forenzičko-kliničkom kontekstu kao zasebnom dijelu forenzičko- kliničke procjene.

Sudjelovala je kao predavač na vise domaćih i inozemnih kongresa te je autor više članaka i poglavlja u udžbenicima i stručnim knjigama iz područja psihijatrije starenja. Aktivno sudjeluje u nekoliko EU projekata vezanih uz različite aspekte demencije.

Više pročitajte na: dr. sc. Danijela Žakić Milas, specijalist kliničke psihologije

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba