Izbornik

Predstavljamo prim. Savka Dobrotu, dr. med., spec. radiologije, subspec. intervencijske radiologije

Prim. Savko Dobrota, dr. med. pridružuje se timu Centra za radiologiju i dijagnostiku Sv. Katarine sredinom 2022. godine.

Rođen je 22.09.1960. u Splitu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1988. godine. Veći dio specijalizantskog staža proveo je na Zavodu za radiologiju KBC “Sestre milosrdnice” u Zagrebu, gdje je 24.02.2000. i položio specijalistički ispit. 2010. položio je subspecijalistički ispit iz intervencijske radiologije, a 2021. stekao je naziv Primarijus.

Njegovo područje rada u Sv. Katarini je ultrazvuk abdomena, štitnjače, testisa te color doppler krvnih žila.

U nekoliko navrata bio je na individualnoj edukaciji iz endovaskularnih intervencija na perifernim krvnim žilama u Hamburgu, Berlinu i Grazu. Autor je ili koautor više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u Europi i Hrvatskoj.

Član je Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ), Hrvatske liječničke komore (HLK) od samog početka, Hrvatskog društva radiologa (HDR), Europskog radiološkog društva (ESR), Sekcije za intervencijsku radiologiju HDR-a (sIRcro), HEVI-a (Hrvatska endovaskularna inicijativa) i Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe (CIRSE).

Više pročitajte na: Prim. Savko Dobrota, dr. med., specijalist radiologije, subspecijalist intervencijske radiologije

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba
Dogovorite pregled