Izbornik

Predstavljamo prof. dr. sc. Rajka Kušeca, dr. med., spec. interne medicine, subspec. hematologije

Prof. dr. sc. Rajko Kušec pridružuje se timu Centra za hematologiju Specijalne bolnice Sv. Katarina krajem 2022. godine

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist interne medicine je od 1990., a subspecijalist hematolog od 2003. godine.

Poslijediplomski studij iz Hematologije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Beču. Obrazovanje u području genetike zloćudnih bolesti krvi stekao je na Sveučilištu u Oxfordu, gdje je radio u Nuffield Division of Clinical Laboratory Sciences (NDCLS) u grupi profesora Jamesa Wainscoata. Po povratku u Zagreb radio je u Institutu Ruđer Bošković te stekao doktorat znanosti 1998. godine.

Predsjednik je Hrvatskog društva za hematologiju Hrvatskog liječničkog zbora. Član je više stručnih i znanstvenih društava, međunarodnih i nacionalnih (KROHEM, CEMPO, SWG MPN-EHA, EHOG) u kojima obnaša i vodeće funkcije.

Autor je 178 znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i stranim časopisima, citiranih više od 2200 puta.

Uz ukupnu problematiku bolesti krvnog sustava čovjeka, posebni interes i ekspertiza profesora Kušeca su bolesti krvi sa slikom citopenije (niske vrijednosti leukocita i trombocita, anemije) te bolesti grupe mijeloproliferacija (visoki eritrociti, trombociti i leukociti), genetičke podloge ovih bolesti i mogućnosti ciljanog liječenja.

Više pročitajte na:  Prof. dr. sc. Rajko Kušec, dr. med., specijalist interne medicine, subspecijalist hematologije

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba