Izbornik

Prof.dr.sc. Dragan Primorac imenovan predsjednikom Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza

Novinar sportskih novosti Dean Bauer napravio je intervju s prof.dr.sc. Draganom Primorcem, predsjednikom Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina, povodom njegova imenovanja za predsjednika Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

„U suradnji s vodećim stručnjacima iz SAD-a i Njemačke, a jedan od njih je dr. Johannes Brachmann, pokrećemo projekt sukladan smjernicama Europskog kardiološkog društva, a posebice ćemo se fokusirati na rizičnu populaciju hrvatskih sportaša koji imaju osobnu ili obiteljsku anamnezu kardiovaskularnih bolesti, sportaši sa specifičnim kardiovaskularnim nalazom nakon kliničkog pregleda, sportaši s ranijim epizodama slabosti ili pretjeranog umora koji nije bitno u skladu s naporom i sportaši s nerazjašnjenim gubitkom svijesti i bolovima u prsima pri naporu.

Hrvatska postaje ozbiljan igrač u području personalizirane medicine. Drugi veliki projekt koji smo mi pokrenuli je istodobna analiza 25 gena ili 111 genskih polimorfizama koji su odgovorni za metabolizam i transport više od 350 lijekova. Radi se o farmakogenomici. Dalje, Hrvatska postaje predvodnik u svijetu u liječenju oštećenja hrskavice koristeći tzv. mikrofragmentirano masno tkivo koje sadrži tzv. stromalne matične stanice. U Hrvatskoj postoje mnogi koji su izvrsni i takva Hrvatska je garancija njene budućnosti. Kao što je naša nogometna reprezentacija Hrvatsku pozicionirala u svjetski vrh, tako isto nastojim učiniti i s našom medicinom i to je apsolutno moguće” - istaknuo je prof.dr.sc. Dragan Primorac, novi predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza."

O svemu možete pročitati više na: Sportske novosti

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba