Izbornik

Prof. dr. sc. Dragan Primorac u velikom intervjuu za Liječničke novine o personaliziranoj medicni i farmakogenomici, inovativnom liječenju mezenhimalnim matičnim stanicama, osteoartritisu i o COVID-19

Glavna urednica prof. Lada Zibar razgovarala je s prof. dr. Draganom Primorcem

Specijalna bolnica Sv. Katarina predvodnik je uvođenja integriranog koncepta personalizirane medicine u europsku kliničku praksu, uključujući postupak aplikacije mikrofragmentiranog masnog tkiva s mezenhimalnim matičnim stanicama u liječenju oboljelih od osteoartritisa te provođenja farmakogenomskog, proaktivnog i dijagnostičkog genetičkog testiranja. Sv. Katarina je europski centar izvrsnosti i prva europska bolnica s prestižnom američkom akreditacijom „Global Healthcare Accreditation“. Nastavna je partner institucija s vodećim američkim i njemačkim bolnicama.

Službena je bolnica Hrvatske nogometne reprezentacije i Hrvatskog olimpijskog odbora, a u njoj se liječe vrhunski sportaši sa svih kontinenata. U suradnji s vodećom američkom bolnicom Mayo Clinic i International Society for Applied Biological Science, bolnica organizira vodeće svjetske znanstvene događaje iz područja genetike u kojima je do sada sudjelovalo 5 000 znanstvenika iz 75 država, među kojima i 7 dobitnika Nobelove nagrade. U bolnici se godišnje dijagnosticira i liječi više od 35 tisuća pacijenata.

U velikom intervjuu prof. Lade Zibar za Liječničke novine s prof. dr. sc. Draganom Primorcem u nastavku možete saznati o najnovijim postignućima naše bolnice i oblicima liječenja koji predstavljaju budućnost zdravstvene skrbi, a koji Hrvatsku snažno poziciniraju globalno. Nove inovativne metode liječenja u Sv. Katarini su svakodnevna misija te spremno odgovaramo na izazove koje donosi znanost te ih činimo dostupnima, kroz nove i kreativne pristupe.


Cijeli razgovor možete pročitati na: Personalizirana medicina, farmakogenomika, mezenhimne matične stanice, osteoartritis i COVID-19

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba